Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam przepis od koleżanki Asi z grupy i musiałam zrobić nie byłabym sobą :
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 792
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22837
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15255
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4957
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 792
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22837
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15255
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4957
Składniki
Cebulę oraz cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej
po czym posypać solą i wymieszać, odstawić na 3 godziny żeby puściło sok a cebula zmiękła.
Przełożyć do garnka smażyć około 40 - 45 minut.
Dodać ocet oraz cukier i dusić 20 minut często mieszając.
Dodać koncentrat pomidorowy oraz resztę składników sypkich,
chwilę podsmażyć i odstawić do wystygnięcia.
Wystudzone zmiksować blenderem na gładką masę.
Ponownie całość zagotować.
Przełożyć do wyparzonych słoików.
Szczelnie zakręcić.
Wstawić do garnka ze ścierką. Zalać ciepłą wodą do połowy słoika i od zagotowania zmniejszyć ogień pasteryzować 15 minut.
Zostawić w garnku na noc lub wyłożyć na ręcznik do góry dnem do całkowitego wystygnięcia.
Wyszedł mi dość pikantny ale moje dzieci taki lubią z tego przepisu wyszło mi 8 słoików 0,3 l.