Do góry

Przetwory Przepis na:

Ketchup domowy pomidorowo - paprykowy

Ketchup domowy pomidorowo - paprykowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 83 Ocena: 1723

Dodano:

Odsłon: 14950

KETCHUP DOMOWY POMIDOROWO - PAPRYKOWY

Składniki

  • 1 kg pomidorów 3 średnie papryki 1 duża cebula
  • 4 łyżki octu 100 g cukru 2 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki ostrej papryki 3 łyżki oliwy z oliwek, lub oleju szczypta pieprzu
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa umyć, z papryki wyjąć nasiona, pokroić na małe kawałki. Cebule pokroić w kostkę i chwile podsmażyć na oliwie, dodać pomidory oraz paprykę, gotować do chwili gdy warzywa będą miękkie. Przecier przetrzeć przez gęste sito, i ponownie zagotować dodając wszystkie przyprawy. .

  2. Czas gotowania ketchupu zależy od tego jak gęsty ma być, im dłużej będziemy gotować tym ketchup będzie gęstszy. Gotowy ketchup przelać do słoików, i praktycznie po wystudzeniu jest gotowy do spożycia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń