Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
KETCHUP DOMOWY POMIDOROWO - PAPRYKOWY
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 19
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3463
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 106
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 837
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 19
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3463
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 106
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 837
Składniki
Warzywa umyć, z papryki wyjąć nasiona, pokroić na małe kawałki. Cebule pokroić w kostkę i chwile podsmażyć na oliwie, dodać pomidory oraz paprykę, gotować do chwili gdy warzywa będą miękkie. Przecier przetrzeć przez gęste sito, i ponownie zagotować dodając wszystkie przyprawy. .
Czas gotowania ketchupu zależy od tego jak gęsty ma być, im dłużej będziemy gotować tym ketchup będzie gęstszy. Gotowy ketchup przelać do słoików, i praktycznie po wystudzeniu jest gotowy do spożycia