Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
KETCHUP DOMOWY POMIDOROWO - PAPRYKOWY
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 680
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 98
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2785
Polecam.
Odsłon: 498
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 735
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 680
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 98
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2785
Polecam.
Odsłon: 498
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 735
Składniki
Warzywa umyć, z papryki wyjąć nasiona, pokroić na małe kawałki. Cebule pokroić w kostkę i chwile podsmażyć na oliwie, dodać pomidory oraz paprykę, gotować do chwili gdy warzywa będą miękkie. Przecier przetrzeć przez gęste sito, i ponownie zagotować dodając wszystkie przyprawy. .
Czas gotowania ketchupu zależy od tego jak gęsty ma być, im dłużej będziemy gotować tym ketchup będzie gęstszy. Gotowy ketchup przelać do słoików, i praktycznie po wystudzeniu jest gotowy do spożycia