Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do potraw z grilla, nadaje się do sosów jak i na kanapkę. Generalnie tylko wyobraźnia ogranicza was, gdzie go wykorzystać. Pasta jest raczej pikantna.
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 56
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 76
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 218
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 56
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 76
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 218
Składniki
Oczyszczona cukinię zetrzeć na grubych oczkach, wymieszać z solą i zostawić na godzinę. W międzyczasie paprykę i cebule pokroić w kostkę. Cukinie odcisnąć, połączyć z cukrem oraz octem i dusić 30min. Dodać paprykę, cebulę i przyprawy. Dusić 10 min. Dodać koncentrat i dusić jeszcze 5 min. Wystudzić, zmiksować i przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 10 min. Ilość ostrej papryki można dopasować do swoich upodobań. Ketchup z podanchych proporcji jest raczej ostry .