Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do potraw z grilla, nadaje się do sosów jak i na kanapkę. Generalnie tylko wyobraźnia ogranicza was, gdzie go wykorzystać. Pasta jest raczej pikantna.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 42
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 42
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Składniki
Oczyszczona cukinię zetrzeć na grubych oczkach, wymieszać z solą i zostawić na godzinę. W międzyczasie paprykę i cebule pokroić w kostkę. Cukinie odcisnąć, połączyć z cukrem oraz octem i dusić 30min. Dodać paprykę, cebulę i przyprawy. Dusić 10 min. Dodać koncentrat i dusić jeszcze 5 min. Wystudzić, zmiksować i przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 10 min. Ilość ostrej papryki można dopasować do swoich upodobań. Ketchup z podanchych proporcji jest raczej ostry .