Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do potraw z grilla, nadaje się do sosów jak i na kanapkę. Generalnie tylko wyobraźnia ogranicza was, gdzie go wykorzystać. Pasta jest raczej pikantna.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8453
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10152
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8453
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10152
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Składniki
Oczyszczona cukinię zetrzeć na grubych oczkach, wymieszać z solą i zostawić na godzinę. W międzyczasie paprykę i cebule pokroić w kostkę. Cukinie odcisnąć, połączyć z cukrem oraz octem i dusić 30min. Dodać paprykę, cebulę i przyprawy. Dusić 10 min. Dodać koncentrat i dusić jeszcze 5 min. Wystudzić, zmiksować i przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 10 min. Ilość ostrej papryki można dopasować do swoich upodobań. Ketchup z podanchych proporcji jest raczej ostry .