Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14034
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15895
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14034
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15895
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Składniki
Cukinię i cebulę zetrzeć na tarce jarzynowej ( U mnie młoda cukinia ze skórką. Cukinię można obrać wtedy kolor będzie bardziej intensywny czerwony.) Posolić, przykryć ściereczką i odstawić na 4 godziny. Po tym czasie przełożyć całość do garnka, nie odciskać. Grotować do miękkości 30 minut. Po tym czasie zdjąć z ognia i zblendować. Dodać cukier, ocet, koncentrat oraz przyprawy. Całość ponownie zagotowywać. Gorący ketchup przelewać do wyparzonych najlepiej gorących słoików. Odwrócić do góry dnem i poczekać 30 minut powinny się zassać. Jeśli tak się nie stanie dodatkowo pasteryzować przez ok. 8-10 minut. Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje p