Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sos z cukinii, papryki, jabłka i cebuli. W zimę jak znalazł do pizzy czy zapiekanek i jako dodatek do dań.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11872
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 111
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8558
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155334
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1159
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11872
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 111
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8558
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155334
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1159
Składniki
Cukinię obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Jabłka obieramy. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Mieszamy wszystkie warzywa i jabłka i solimy i odstawiamy na 1 godzinę. Po tym czasie przekładamy do dużego garnka. Gotujemy do miękkości na małym ogniu około godziny. Od czasu do czasu mieszamy. Miksujemy wszystko bardzo dokładnie. Następnie dodajemy resztę składników. Gotujemy jeszcze 15 minut. Gorące przekładamy do słoików. Odwracamy słoiki do góry dnem do wystudzenia. Smacznego ;)