Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sos z cukinii, papryki, jabłka i cebuli. W zimę jak znalazł do pizzy czy zapiekanek i jako dodatek do dań.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 734
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22772
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15143
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4858
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45486
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 734
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22772
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15143
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4858
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45486
Składniki
Cukinię obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Jabłka obieramy. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Mieszamy wszystkie warzywa i jabłka i solimy i odstawiamy na 1 godzinę. Po tym czasie przekładamy do dużego garnka. Gotujemy do miękkości na małym ogniu około godziny. Od czasu do czasu mieszamy. Miksujemy wszystko bardzo dokładnie. Następnie dodajemy resztę składników. Gotujemy jeszcze 15 minut. Gorące przekładamy do słoików. Odwracamy słoiki do góry dnem do wystudzenia. Smacznego ;)