Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy ketchup jest najlepszy.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 410
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8223
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13424
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2694
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 410
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8223
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13424
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2694
Składniki
Wykonanie: Dynię, cebulę posolić, wymieszać i odstawić na cztery godziny. Następnie dobrze odsączyć, przełożyć do garnka, dodać cukier i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Wlać ocet, zmiksować, wymieszać z koncentratem pomidorowym i przyprawić papryką i ziołami prowansalskimi i kwaskiem cytrynowym. Gotować jeszcze przez 10 minut. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 10 minut, słoiczki obrócić do góry dnem do wystudzenia.