Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy ketchup jest najlepszy.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1862
Polecam, pychota.
Odsłon: 613
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1862
Polecam, pychota.
Odsłon: 613
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Składniki
Wykonanie: Dynię, cebulę posolić, wymieszać i odstawić na cztery godziny. Następnie dobrze odsączyć, przełożyć do garnka, dodać cukier i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Wlać ocet, zmiksować, wymieszać z koncentratem pomidorowym i przyprawić papryką i ziołami prowansalskimi i kwaskiem cytrynowym. Gotować jeszcze przez 10 minut. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 10 minut, słoiczki obrócić do góry dnem do wystudzenia.