Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy ketchup jest najlepszy.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14038
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15913
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6424
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14038
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15913
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6424
Składniki
Wykonanie: Dynię, cebulę posolić, wymieszać i odstawić na cztery godziny. Następnie dobrze odsączyć, przełożyć do garnka, dodać cukier i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Wlać ocet, zmiksować, wymieszać z koncentratem pomidorowym i przyprawić papryką i ziołami prowansalskimi i kwaskiem cytrynowym. Gotować jeszcze przez 10 minut. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 10 minut, słoiczki obrócić do góry dnem do wystudzenia.