Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy ketchup jest najlepszy.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 225
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 189
Kurczak z ryżem po meksykańsku to połączenie soczystego kurczaka, aromatyczny...
Odsłon: 20
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 225
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 189
Kurczak z ryżem po meksykańsku to połączenie soczystego kurczaka, aromatyczny...
Odsłon: 20
Składniki
Wykonanie: Dynię, cebulę posolić, wymieszać i odstawić na cztery godziny. Następnie dobrze odsączyć, przełożyć do garnka, dodać cukier i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Wlać ocet, zmiksować, wymieszać z koncentratem pomidorowym i przyprawić papryką i ziołami prowansalskimi i kwaskiem cytrynowym. Gotować jeszcze przez 10 minut. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 10 minut, słoiczki obrócić do góry dnem do wystudzenia.