Do góry

Przetwory Przepis na:

Ketchup z dyni

Ketchup z dyni

Autor:

Przepisów i artykułów: 2527 Ocena: 18514

Dodano:

Odsłon: 295

Domowy ketchup jest najlepszy.

Składniki

  • Dynia pokrojona w kostkę 2 kg
  • Cebula biała pokrojona w kostkę 60 dag
  • Sól 3 łyżki
  • Koncentrat pomidorowy 70 dag
  • Ocet ½ szklanki
  • Cukier 2 szklanki
  • Papryka ostra mielona 2 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona 2 łyżeczki
  • Szczypta kwasku cytrynowego
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ketchup z dyni

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Dynię, cebulę posolić, wymieszać i odstawić na cztery godziny. Następnie dobrze odsączyć, przełożyć do garnka, dodać cukier i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Wlać ocet, zmiksować, wymieszać z koncentratem pomidorowym i przyprawić papryką i ziołami prowansalskimi i kwaskiem cytrynowym. Gotować jeszcze przez 10 minut. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 10 minut, słoiczki obrócić do góry dnem do wystudzenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń