Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koreańska kiszona kapusta to skarbnica witamin, idealnie pikantna, mocno imbirowa, mocno czosnkowa, pyszna. Z ilością dodawanych przypraw można kombinować według własnego gustu.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 865
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 814
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 468
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 865
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 814
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 468
Składniki
Kapustę przekroić na ćwiartki, natrzeć solą, przełożyć do plastykowej torby i odstawić na 5-6 godzin, żeby puściła sok. Po tym czasie opłukać dokładnie pod bieżącą wodą. Odcisnąć z nadmiaru płynu.
Płatki chili, cukier, sos rybny i pastę krewetkową dokładnie wymieszać, dodając nieco wody do uzyskania papkowatej konsystencji.
Imbir i czosnek zetrzeć na tarce o małych oczkach. Marchewkę i białą rzodkiew pokroić w julienne lub zetrzeć na tarce. Cebulę dymkę posiekać. Wszystkie warzywa wymieszać z przygotowaną pastą paprykową.
Ćwiartki kapusty nacierać mieszanką, rozkładając ją pomiędzy liśćmi. Kapustę ciasno ułożyć w słoikach. Pozostawić w temperaturze pokojowej na 24 godziny lub dłużej (2-3 dni, aż nabierze głębszego smaku). Po tym czasie słoiki wstawić do lodówki.