Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinię kisimy jak ogórki ,jest jędrna i bardzo smaczna.W zimowe dni mamy wspomnienie lata,serdecznie polecam:)
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 8
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 2636
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 28
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 4619
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 8
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 2636
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 28
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 4619
Składniki
Umytą cukinię pokroić w paski pasujące długością do słoika.Jeśli cukinia jest starsza wykroić środek z nasionami. Na spód słoika litrowego dać koper,czosnek,oraz chrzan,na to ułożyć paski cukinii,na wierzch dać troszkę kopru oraz dwa ząbki czosnku. Wodę zagotować ze solą ,najlepsza by była sól kamienna lub morska...łyżkę soli na 1litr wody. Gorącą przegotowaną wodą zalewamy cukinię,boki słoika wytzeć do sucha,zakręcić i odstawić w kuchni na noc. Na drugi dzień wynieść w chłodne miejsce. Smacznego życzę!