Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinię kisimy jak ogórki ,jest jędrna i bardzo smaczna.W zimowe dni mamy wspomnienie lata,serdecznie polecam:)
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 500
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 38
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 68
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 104
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 500
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 38
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 68
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 104
Składniki
Umytą cukinię pokroić w paski pasujące długością do słoika.Jeśli cukinia jest starsza wykroić środek z nasionami. Na spód słoika litrowego dać koper,czosnek,oraz chrzan,na to ułożyć paski cukinii,na wierzch dać troszkę kopru oraz dwa ząbki czosnku. Wodę zagotować ze solą ,najlepsza by była sól kamienna lub morska...łyżkę soli na 1litr wody. Gorącą przegotowaną wodą zalewamy cukinię,boki słoika wytzeć do sucha,zakręcić i odstawić w kuchni na noc. Na drugi dzień wynieść w chłodne miejsce. Smacznego życzę!