Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona czerwona kapusta jest pyszna i zdrowa
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1243
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 722
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4536
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1243
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 722
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4536
Składniki
Kapustę drobno poszatkować, przełożyć do dużej miski. Zasypać solą i ewentualnie dodać kminek , wymieszać i odstawić na 2-3 godziny, co jakiś czas ugniatając, żeby puściła sok.
Po tym czasie kapustę przekładać do słoików, ciasno upychając. Kapustę powinien przykryć powstały sok. Słoiki szczelnie zamknąć. Kapusta jest gotowa do jedzenia po około dwóch tygodniach.