Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona czerwona kapusta jest pyszna i zdrowa
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 113
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 192
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 1190
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 113
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 192
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 1190
Składniki
Kapustę drobno poszatkować, przełożyć do dużej miski. Zasypać solą i ewentualnie dodać kminek , wymieszać i odstawić na 2-3 godziny, co jakiś czas ugniatając, żeby puściła sok.
Po tym czasie kapustę przekładać do słoików, ciasno upychając. Kapustę powinien przykryć powstały sok. Słoiki szczelnie zamknąć. Kapusta jest gotowa do jedzenia po około dwóch tygodniach.