Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona czerwona kapusta jest pyszna i zdrowa
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 38
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 299
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40434
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 38
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 299
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40434
Składniki
Kapustę drobno poszatkować, przełożyć do dużej miski. Zasypać solą i ewentualnie dodać kminek , wymieszać i odstawić na 2-3 godziny, co jakiś czas ugniatając, żeby puściła sok.
Po tym czasie kapustę przekładać do słoików, ciasno upychając. Kapustę powinien przykryć powstały sok. Słoiki szczelnie zamknąć. Kapusta jest gotowa do jedzenia po około dwóch tygodniach.