Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli kiszenie kapusty kojarzy ci się z treningiem cierpliwości, mamy dla ciebie rewelacyjny przepis. Kiszona kapusta w 3 dni będzie idealnym rozwiązaniem dla wszystkich zabieganych kucharzy, którzy lubią ekspresowe rozwiązania. Spróbujcie, a z pewnością zdziwicie się jak smaczny jest efekt końcowy.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 168
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 216
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 408
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 168
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 216
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 408
Składniki
Kapustę drobno poszatkuj, a marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Przygotuj solankę. Wodę zagotuj z dodatkiem ziela angielskiego, soli i listków laurowych.
W dużych słoikach układaj naprzemiennie marchewkę i kapustę, ugniatając je mocno przy pomocy drewnianej łyżki. Następnie słoiki zalej chłodną solanką, dodatkowo ugniatając kapustę.
Tak przygotowane, niezakręcone słoiki, wstaw do miski i pozostaw w temperaturze pokojowej na 2 dni. Po tym czasie zakręć je i wstaw do lodówki na 24 godziny. Kapusta kiszona w 3 dni jest już gotowa.