Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli kiszenie kapusty kojarzy ci się z treningiem cierpliwości, mamy dla ciebie rewelacyjny przepis. Kiszona kapusta w 3 dni będzie idealnym rozwiązaniem dla wszystkich zabieganych kucharzy, którzy lubią ekspresowe rozwiązania. Spróbujcie, a z pewnością zdziwicie się jak smaczny jest efekt końcowy.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Kapustę drobno poszatkuj, a marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Przygotuj solankę. Wodę zagotuj z dodatkiem ziela angielskiego, soli i listków laurowych.
W dużych słoikach układaj naprzemiennie marchewkę i kapustę, ugniatając je mocno przy pomocy drewnianej łyżki. Następnie słoiki zalej chłodną solanką, dodatkowo ugniatając kapustę.
Tak przygotowane, niezakręcone słoiki, wstaw do miski i pozostaw w temperaturze pokojowej na 2 dni. Po tym czasie zakręć je i wstaw do lodówki na 24 godziny. Kapusta kiszona w 3 dni jest już gotowa.