Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli kiszenie kapusty kojarzy ci się z treningiem cierpliwości, mamy dla ciebie rewelacyjny przepis. Kiszona kapusta w 3 dni będzie idealnym rozwiązaniem dla wszystkich zabieganych kucharzy, którzy lubią ekspresowe rozwiązania. Spróbujcie, a z pewnością zdziwicie się jak smaczny jest efekt końcowy.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 37
Kurczak w sosie paprykowym to aromatyczne, pełne smaku danie – w sam raz na o...
Odsłon: 1295
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1170
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 159
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 37
Kurczak w sosie paprykowym to aromatyczne, pełne smaku danie – w sam raz na o...
Odsłon: 1295
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1170
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 159
Składniki
Kapustę drobno poszatkuj, a marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Przygotuj solankę. Wodę zagotuj z dodatkiem ziela angielskiego, soli i listków laurowych.
W dużych słoikach układaj naprzemiennie marchewkę i kapustę, ugniatając je mocno przy pomocy drewnianej łyżki. Następnie słoiki zalej chłodną solanką, dodatkowo ugniatając kapustę.
Tak przygotowane, niezakręcone słoiki, wstaw do miski i pozostaw w temperaturze pokojowej na 2 dni. Po tym czasie zakręć je i wstaw do lodówki na 24 godziny. Kapusta kiszona w 3 dni jest już gotowa.