Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona kapusta z kurkumą jest aromatyczna i ma charakterystyczny żółty odcień. Własnoręcznie zrobiona mocno odbiega smakiem od tej kupionej w sklepie.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 893
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1084
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 265
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2818
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 893
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1084
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 265
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2818
Składniki
Kapustę umyj i osusz, a następnie poszatkuj drobno. Marchewkę obierz i zetrzyj. Połącz w misce. Dodaj wszystkie przyprawy, w tym kurkumę, starty imbir, sól, kminek oraz pieprz w ziarenkach. Całość dobrze wymieszaj, najlepiej z użyciem rękawiczek, bo przyprawy mogą zabarwić dłonie.
Przełóż kapustę z dodatkami do glinianego garnka lub szklanego naczynia. Mocno dociśnij tak, aby na wierzchu pojawił się sok. Przykryj talerzem, połóż coś ciężkiego i zostaw tak na 2 tygodnie.
Następnie przełóż kapustę do słoików, mocno zakręć i wstaw do lodówki. Możesz ją też zapasteryzować.