Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona kapusta z kurkumą jest aromatyczna i ma charakterystyczny żółty odcień. Własnoręcznie zrobiona mocno odbiega smakiem od tej kupionej w sklepie.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1592
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232008
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5084
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1592
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232008
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5084
Składniki
Kapustę umyj i osusz, a następnie poszatkuj drobno. Marchewkę obierz i zetrzyj. Połącz w misce. Dodaj wszystkie przyprawy, w tym kurkumę, starty imbir, sól, kminek oraz pieprz w ziarenkach. Całość dobrze wymieszaj, najlepiej z użyciem rękawiczek, bo przyprawy mogą zabarwić dłonie.
Przełóż kapustę z dodatkami do glinianego garnka lub szklanego naczynia. Mocno dociśnij tak, aby na wierzchu pojawił się sok. Przykryj talerzem, połóż coś ciężkiego i zostaw tak na 2 tygodnie.
Następnie przełóż kapustę do słoików, mocno zakręć i wstaw do lodówki. Możesz ją też zapasteryzować.