Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona kapusta z kurkumą jest aromatyczna i ma charakterystyczny żółty odcień. Własnoręcznie zrobiona mocno odbiega smakiem od tej kupionej w sklepie.
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 349
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 546
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 751
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 349
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 546
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 751
Składniki
Kapustę umyj i osusz, a następnie poszatkuj drobno. Marchewkę obierz i zetrzyj. Połącz w misce. Dodaj wszystkie przyprawy, w tym kurkumę, starty imbir, sól, kminek oraz pieprz w ziarenkach. Całość dobrze wymieszaj, najlepiej z użyciem rękawiczek, bo przyprawy mogą zabarwić dłonie.
Przełóż kapustę z dodatkami do glinianego garnka lub szklanego naczynia. Mocno dociśnij tak, aby na wierzchu pojawił się sok. Przykryj talerzem, połóż coś ciężkiego i zostaw tak na 2 tygodnie.
Następnie przełóż kapustę do słoików, mocno zakręć i wstaw do lodówki. Możesz ją też zapasteryzować.