Do góry

Przetwory Przepis na:

kiszona rzodkiewka z selerem naciowym

Przepis dnia 2016-07-28
kiszona rzodkiewka z selerem naciowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 539 Ocena: 7395

Dodano:

Odsłon: 24260

Ten przepis mam w swoich zbiorach od dawna. Nie pierwszy raz robię i polecam. Przepis ten jest na 4 łoiki 330 ml.

Składniki

  • 2 pęczki rzodkiewek
  • pęczek selera naciowego
  • przyprawy;
  • liść chrzanu lub korzeń
  • 4 ząbki czosnku-po jednym do słoika
  • kolendra, koper, kminek
  • 1 i 1/2 litra wody należy zagotować z 1 i 1/2 łyżką soli
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
kiszona rzodkiewka z selerem naciowym

Przygotowanie

  1. Przygotowanie;
    Rzodkiewki i seler umyć, pokroić.
    Poukładać w słoikach dając wszystkie przyprawy.
    Zalewamy gorącą osoloną wodą.

    Smacznego i polecam :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 29 maja 2018 Zabieram ten przepis. Do tej pory kisiłam rzodkiewki wodą od ogóreczków. Warto poszperać w "starych" wpisach, bo jak widać wiele razy "nie zauważa się" przepisów, a tu zbliża się czas przetworów - od boćwiny i truskawek zaczynając. :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ladylaura 29 lipca 2016 Nawet nie słyszałam o kiszeniu rzodkiewek,muszę zrobić.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 24 lipca 2016 Bardzo ciekawy przepis. Nigdy nie miałem okazji spróbować. Chętnie zrobię ;)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 24 lipca 2016 Świetna...muszę zrobić.Czy soli nie jest za dużo na 1,5l wody? Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń