Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone buraczki na zimę polecam .
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 301
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 2862
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 14
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 142
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 301
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 2862
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 14
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 142
Składniki
Umyte buraczki obieram i ścieram na tarce grube oczka ,łodygi buraczków bez liści kroję w kostkę ,do każdego słoika na dno ziarna kawałek chrzanu i ząbek czosnku i układam pokrojone w drobniejsze kawałki buraczki raz pokrojone łodygi na przemian aż słoik będzie pełny .
Gotuję wodę z łyżką soli i zalewam gorącą zalewą buraczki i zakręcam ,gdy zbraknie zalewy robię kolejną porcje ,Buraczki trzymam w domu tydzień i potem wynoszę do spiżarni w chłodne miejsce .Takie buraczki wykorzystuję na zimowe barszczyki i zupy po dokładne wykonanie zapraszam na film .