Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone buraczki na zimę polecam .
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 113
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 62
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 156
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4052
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 113
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 62
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 156
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4052
Składniki
Umyte buraczki obieram i ścieram na tarce grube oczka ,łodygi buraczków bez liści kroję w kostkę ,do każdego słoika na dno ziarna kawałek chrzanu i ząbek czosnku i układam pokrojone w drobniejsze kawałki buraczki raz pokrojone łodygi na przemian aż słoik będzie pełny .
Gotuję wodę z łyżką soli i zalewam gorącą zalewą buraczki i zakręcam ,gdy zbraknie zalewy robię kolejną porcje ,Buraczki trzymam w domu tydzień i potem wynoszę do spiżarni w chłodne miejsce .Takie buraczki wykorzystuję na zimowe barszczyki i zupy po dokładne wykonanie zapraszam na film .