Do góry

Przetwory Przepis na:

Kiszone buraczki do słoików

Kiszone buraczki do słoików

Autor:

Przepisów i artykułów: 88 Ocena: 431

Dodano:

Odsłon: 834

Kiszone buraczki na zimę polecam .

Składniki

  • buraczka ćwikłowe z łodygami 3 kg
  • chrzan korzeń kawałek na słoik
  • koper baldach na słoik
  • ziele angielski 3 ziarna na słoik
  • gorczyca o,5 łyżeczki na słoik
  • sól 1 łyżka 1 litr wody
  • czosnek ząbek na słoik
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kiszone buraczki do słoików

Przygotowanie

  1. Umyte buraczki obieram i ścieram na tarce grube oczka ,łodygi buraczków bez liści kroję w kostkę ,do każdego słoika na dno ziarna kawałek chrzanu i ząbek czosnku i układam pokrojone w drobniejsze kawałki buraczki raz pokrojone łodygi na przemian aż słoik będzie pełny .

  2. Gotuję wodę z łyżką soli i zalewam gorącą zalewą buraczki i zakręcam ,gdy zbraknie zalewy robię kolejną porcje ,Buraczki trzymam w domu tydzień i potem wynoszę do spiżarni w chłodne miejsce .Takie buraczki wykorzystuję na zimowe barszczyki i zupy po dokładne wykonanie zapraszam na film .

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń