Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone buraczki na zimę polecam .
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 85
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1345
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 296
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 64
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 85
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1345
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 296
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 64
Składniki
Umyte buraczki obieram i ścieram na tarce grube oczka ,łodygi buraczków bez liści kroję w kostkę ,do każdego słoika na dno ziarna kawałek chrzanu i ząbek czosnku i układam pokrojone w drobniejsze kawałki buraczki raz pokrojone łodygi na przemian aż słoik będzie pełny .
Gotuję wodę z łyżką soli i zalewam gorącą zalewą buraczki i zakręcam ,gdy zbraknie zalewy robię kolejną porcje ,Buraczki trzymam w domu tydzień i potem wynoszę do spiżarni w chłodne miejsce .Takie buraczki wykorzystuję na zimowe barszczyki i zupy po dokładne wykonanie zapraszam na film .