Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowie zamknięte w słoikach .
Przygotuj 3 słoiki mniej więcej 900 ml każdy lub 1 większy , 2 mniejsze .
Buraki obieramy , osuszamy i kroimy w kawałki .
Wodę rozrabiamy z solą .
Każdy słoik wypełnij burakami a między buraki włóż po 2 ząbki obranego i pokrojonego w słupki czosnku , 1 liść laurowy i po 3 ziarna pieprzu . Całość zalej wodą z solą tak aby zakryła buraczki . Delikatnie zakręcamy .Odstawiamy w chłodne miejsce na około tydzień . Może to być lodówka.Powstały sok zlewamy do małych butelek lub słoiczków i piejemy . Gotowy sok przechowuje się w lodówce . Z buraków można zrobić barszcz , sałatki itd . Jeżeli słoiki są różnych rozmiarów jak mnie , wiadomo , że do większego dajemy więcej pieprzu i czosnku a do mniejszego mniej . Trzeba wypośrodkować :D
Jakie wartości mają kiszone buraki ?
Zapraszam na :
https://www.malgoskawkuchni.com/2020/07/kiszone-buraki.html
Lekka i orzeźwiająca przystawka z buraka, która nie tylko pięknie się prezent...
Odsłon: 4879
Pasta, która nada się jako dodatek do mięs, warzyw, kanapek lub dpi do kraker...
Odsłon: 433
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 143
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 26
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 23
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 143
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 26
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 23
Składniki
Przygotuj 3 słoiki mniej więcej 900 ml każdy lub 1 większy , 2 mniejsze . Buraki obieramy , osuszamy i kroimy w kawałki . Wodę rozrabiamy z solą . Każdy słoik wypełnij burakami a między buraki włóż po 2 ząbki obranego i pokrojonego w słupki czosnku , 1 liść laurowy i po 3 ziarna pieprzu . Całość zalej wodą z solą tak aby zakryła buraczki . Delikatnie zakręcamy .Odstawiamy w chłodne miejsce na około tydzień . Może to być lodówka.Powstały sok zlewamy do małych butelek lub słoiczków i piejemy . Gotowy sok przechowuje się w lodówce . Z buraków można zrobić barszcz , sałatki itd . Jeżeli słoiki są różnych rozmiarów jak mnie , wiadomo , że do większego dajemy więcej pieprzu i czosnku a do mniejszego mniej . Trzeba wypośrodkować :D
Jakie wartości mają kiszone buraki ? Zapraszam na : https://www.malgoskawkuchni.com/2020/07/kiszone-buraki.html
Przepisy Przetwory
Przetwory
Ogórki małosolne przepis babci
Przetwory
Ogórki po koreańsku
Przetwory
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Przetwory
Rabarbarowy curd
Ogórki małosolne przepis babci
Ogórki małosolne z przepisu babci to klasyczna receptura na wyjątkowe i bogat...
Odsłon: 376
Ogórki po koreańsku
Nie masz pomysłu na świeże ogórki, a chcesz urozmaicić nimi swoje danie główn...
Odsłon: 252