Do góry

Przetwory Przepis na:

Kiszone liście winogrona.

Kiszone liście winogrona.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1000 Ocena: 20932

Dodano:

Odsłon: 926

Świetne do mini gołąbków mięsnych lub z innymi dodatkami. Czas oczekiwania na ukiszenie to kwestia kilku dni. Jeśli kisimy na zimę warto dodać korzeń chrzanu.

Składniki

  • 40 szt.lub ile chcemy liści winogrona
  • główka czosnku
  • koper
  • zagotowana woda z solą.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kiszone liście winogrona.

Przygotowanie

  1. W liściach przyciąć ogonki,umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
    Układać jeden na drugim po kilkanaście sztuk i zwinąć w rulonik.
    Na spód słoika dać koperek,ząbki czosnku.
    Ruloniki ułożyć ciasno .Na wierzch dać gałązkę kopru i ząbki czosnku.
    Wodę zagotować na 1 litr dać płaską łyżkę soli,i zalać wrzątkiem liście.
    Zakręcić i odstawić na kilka dni .
    Po tym czasie można je wykorzystac do zrobienia gołąbków.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń