Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki kiszone to nie tylko świetny smak. Są niskokaloryczne i zawierają dużo błonnika :)
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie o...
Odsłon: 5048
Polecam.
Odsłon: 319
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 342
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 301
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie o...
Odsłon: 5048
Polecam.
Odsłon: 319
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 342
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 301
Składniki
Ogórki należy dokładnie wymyć. Wodę zagotować ze solą. Jesli jest potrzebne więcej wody, to w zależności od tego podwajamy porcje (woda-sól). Na dno słoja kładziemy obrane ząbki czosnku, i koper. Układamy ogórki, dosyć ciasno. Zalewamy letnią zalewą. Prze dwa dni słój trzymamy w ciepłym miejscu. Następnie przenosimy w nieco chłodniejsze. Smacznego.