Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki kiszone to nie tylko świetny smak. Są niskokaloryczne i zawierają dużo błonnika :)
Jest lato, są maliny ;) A gdy jest paskudny dzień za oknem i dopada Cię choro...
Odsłon: 4627
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 188
Jest lato, są maliny ;) A gdy jest paskudny dzień za oknem i dopada Cię choro...
Odsłon: 4627
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 188
Składniki
Ogórki należy dokładnie wymyć. Wodę zagotować ze solą. Jesli jest potrzebne więcej wody, to w zależności od tego podwajamy porcje (woda-sól). Na dno słoja kładziemy obrane ząbki czosnku, i koper. Układamy ogórki, dosyć ciasno. Zalewamy letnią zalewą. Prze dwa dni słój trzymamy w ciepłym miejscu. Następnie przenosimy w nieco chłodniejsze. Smacznego.