Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszony, młody czosnek jest smaczny i zdrowy, polecam tym którzy lubią jeść czosnek. Dobry jako dodatek do potraw z grilla, niektórych zup, sosów i do kanapek.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7291
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2745
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20282
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 596
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7291
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2745
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20282
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 596
Składniki
Zalewa: sól - 1,5 łyżki stołowej na litr zimnej wody (kranówki lub źródlanej) Do słoika wkładamy oczyszczone główki czosnku, dodajemy baldachy kopru, plasterki chrzanu, marchwi i gorczycę. Zalewamy zalewą i przykrywamy słoik gazą. Tak przygotowany słoik odstawiamy w kuchni na tydzień lub dwa, aby się kisił, tak jak ogórki. Po tygodniu sprawdzamy stan ukiszenia, jeżeli jest dobry to przekładamy czosnek do mniejszych słoiczków, jeżeli nie to jeszcze niech się kisi dłużej. Wodę z kiszenia rozcieńczamy z zimną wodą na tyle żeby starczyło na zalanie słoiczków z czosnkiem. Tak przygotowaną zalewę zagotowujemy i zalewamy ją czosnek. Słoiczki zakręcamy i stawiamy w chłodne miejsce. Smacznego !!!