Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszony, młody czosnek jest smaczny i zdrowy, polecam tym którzy lubią jeść czosnek. Dobry jako dodatek do potraw z grilla, niektórych zup, sosów i do kanapek.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 302
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 302
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Zalewa: sól - 1,5 łyżki stołowej na litr zimnej wody (kranówki lub źródlanej) Do słoika wkładamy oczyszczone główki czosnku, dodajemy baldachy kopru, plasterki chrzanu, marchwi i gorczycę. Zalewamy zalewą i przykrywamy słoik gazą. Tak przygotowany słoik odstawiamy w kuchni na tydzień lub dwa, aby się kisił, tak jak ogórki. Po tygodniu sprawdzamy stan ukiszenia, jeżeli jest dobry to przekładamy czosnek do mniejszych słoiczków, jeżeli nie to jeszcze niech się kisi dłużej. Wodę z kiszenia rozcieńczamy z zimną wodą na tyle żeby starczyło na zalanie słoiczków z czosnkiem. Tak przygotowaną zalewę zagotowujemy i zalewamy ją czosnek. Słoiczki zakręcamy i stawiamy w chłodne miejsce. Smacznego !!!