Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kompot mirabelkowy.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3878
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414951
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2425
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3878
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414951
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2425
Składniki
Wypestkowane mirabelki ciasno układam w słoikach o pojemności 3/4 l i zalewam 2 łyżkami miodu. Słoiki zakręcam, umieszczam w garnku do pasteryzacji, zalewam wodą do 3/4 wysokości słoików. Pod przykryciem pasteryzuję 15 minut od momentu zagotowania. Pozostawiam w garnku do wystudzenia. Zimne słoiki wyjmuję z garnka wycieram ręcznikiem i odstawiam w ciemne miejsce.
Porada: Ilość miodu zależy od kwasowości śliwek.