Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kompot mirabelkowy.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1001
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4285
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 743
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1032
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3983
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1001
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4285
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 743
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1032
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3983
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 811
Składniki
Wypestkowane mirabelki ciasno układam w słoikach o pojemności 3/4 l i zalewam 2 łyżkami miodu. Słoiki zakręcam, umieszczam w garnku do pasteryzacji, zalewam wodą do 3/4 wysokości słoików. Pod przykryciem pasteryzuję 15 minut od momentu zagotowania. Pozostawiam w garnku do wystudzenia. Zimne słoiki wyjmuję z garnka wycieram ręcznikiem i odstawiam w ciemne miejsce.
Porada: Ilość miodu zależy od kwasowości śliwek.