Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kompot mirabelkowy.
Frittata z kurczakiem i warzywami to świetna propozycja na sycące śniadanie d...
Odsłon: 953
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 91
Frittata z kurczakiem i warzywami to świetna propozycja na sycące śniadanie d...
Odsłon: 953
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 91
Składniki
Wypestkowane mirabelki ciasno układam w słoikach o pojemności 3/4 l i zalewam 2 łyżkami miodu. Słoiki zakręcam, umieszczam w garnku do pasteryzacji, zalewam wodą do 3/4 wysokości słoików. Pod przykryciem pasteryzuję 15 minut od momentu zagotowania. Pozostawiam w garnku do wystudzenia. Zimne słoiki wyjmuję z garnka wycieram ręcznikiem i odstawiam w ciemne miejsce.
Porada: Ilość miodu zależy od kwasowości śliwek.