Do góry

Przetwory Przepis na:

Kompot mirabelkowy z miodem

Kompot mirabelkowy z miodem

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 214

Dodano:

Odsłon: 66

Domowy kompot mirabelkowy.

Składniki

  • dowolna ilość mirabelek
  • miód naturalny( u mnie leśny)
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kompot mirabelkowy z miodem

Przygotowanie

  1. Wypestkowane mirabelki ciasno układam w słoikach o pojemności 3/4 l i zalewam 2 łyżkami miodu. Słoiki zakręcam, umieszczam w garnku do pasteryzacji, zalewam wodą do 3/4 wysokości słoików. Pod przykryciem pasteryzuję 15 minut od momentu zagotowania. Pozostawiam w garnku do wystudzenia. Zimne słoiki wyjmuję z garnka wycieram ręcznikiem i odstawiam w ciemne miejsce.

  2. Porada:
    Ilość miodu zależy od kwasowości śliwek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń