Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak późnej wiosny w słoiku! Po wielu perypetiach z moim rabarbarem w końcu doczekałam się plonów.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1005
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 44
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1350
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 426
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6251
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1005
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 44
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1350
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 426
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6251
Składniki
Łodygi wystarczy "obrać" czyli naciąć i pociągnąć, aby wyjąć włókna. Pokrojony rabarbar wrzuca się do słoików, dodaje cukier ile kto lubi, na słoik 300 ml dodałam 3 łyżki. Ale rabarbar jest tak kwaśny , że można dodać więcej. Słoik uzupełniłam filtrowaną wodą. Ustawia się słoiki na ściereczce w garnku, zalewa wodą, poniżej nakrętek i doprowadza do zagotowania. Pasteryzowałam 15- 20 minut od zagotowania się wody.
Smacznego :)