Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak późnej wiosny w słoiku! Po wielu perypetiach z moim rabarbarem w końcu doczekałam się plonów.
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 961
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1791
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1879
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9139
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 961
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1791
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1879
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9139
Składniki
Łodygi wystarczy "obrać" czyli naciąć i pociągnąć, aby wyjąć włókna. Pokrojony rabarbar wrzuca się do słoików, dodaje cukier ile kto lubi, na słoik 300 ml dodałam 3 łyżki. Ale rabarbar jest tak kwaśny , że można dodać więcej. Słoik uzupełniłam filtrowaną wodą. Ustawia się słoiki na ściereczce w garnku, zalewa wodą, poniżej nakrętek i doprowadza do zagotowania. Pasteryzowałam 15- 20 minut od zagotowania się wody.
Smacznego :)