Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak późnej wiosny w słoiku! Po wielu perypetiach z moim rabarbarem w końcu doczekałam się plonów.
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5078
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 659
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2553
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 181
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5078
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 659
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2553
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 181
Składniki
Łodygi wystarczy "obrać" czyli naciąć i pociągnąć, aby wyjąć włókna. Pokrojony rabarbar wrzuca się do słoików, dodaje cukier ile kto lubi, na słoik 300 ml dodałam 3 łyżki. Ale rabarbar jest tak kwaśny , że można dodać więcej. Słoik uzupełniłam filtrowaną wodą. Ustawia się słoiki na ściereczce w garnku, zalewa wodą, poniżej nakrętek i doprowadza do zagotowania. Pasteryzowałam 15- 20 minut od zagotowania się wody.
Smacznego :)