Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak późnej wiosny w słoiku! Po wielu perypetiach z moim rabarbarem w końcu doczekałam się plonów.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 75
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 75
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Składniki
Łodygi wystarczy "obrać" czyli naciąć i pociągnąć, aby wyjąć włókna. Pokrojony rabarbar wrzuca się do słoików, dodaje cukier ile kto lubi, na słoik 300 ml dodałam 3 łyżki. Ale rabarbar jest tak kwaśny , że można dodać więcej. Słoik uzupełniłam filtrowaną wodą. Ustawia się słoiki na ściereczce w garnku, zalewa wodą, poniżej nakrętek i doprowadza do zagotowania. Pasteryzowałam 15- 20 minut od zagotowania się wody.
Smacznego :)