Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak późnej wiosny w słoiku! Po wielu perypetiach z moim rabarbarem w końcu doczekałam się plonów.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3744
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2099
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5539
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5555
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3744
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2099
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5539
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5555
Składniki
Łodygi wystarczy "obrać" czyli naciąć i pociągnąć, aby wyjąć włókna. Pokrojony rabarbar wrzuca się do słoików, dodaje cukier ile kto lubi, na słoik 300 ml dodałam 3 łyżki. Ale rabarbar jest tak kwaśny , że można dodać więcej. Słoik uzupełniłam filtrowaną wodą. Ustawia się słoiki na ściereczce w garnku, zalewa wodą, poniżej nakrętek i doprowadza do zagotowania. Pasteryzowałam 15- 20 minut od zagotowania się wody.
Smacznego :)