Do góry

Przetwory Przepis na:

Kompot z borówki na zimę

Kompot z borówki na zimę

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 50

Dodano:

Odsłon: 597

Prosty i szybki przepis na kompot z borówki brusznicy.

Składniki

  • Borówka brusznica-300 gr. Na 3 litrowy słoik
  • Cukier-350 gr. Na 3 litrowy słoik
  • Woda
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kompot z borówki na zimę

Przygotowanie

  1. 1. Umyj i osusz Borówki brusznicowe.
    2. Sterylizuj 3-litrowy słoik.
    3. Gotuj pokrywkę przez 10 minut.
    4. Wlej jagody do słoika, zalej wrzącą wodą do krawędzi. Przykryj i pozostaw na 20 minut.
    5. Załóż pokrywkę z otworami i spuść całą wodę do garnka. Jagody pozostają w słoiku.
    6. Umieść garnka na ogniu, zagotuj, dodaj cukier. Mieszaj syrop, aż cukier całkowicie się rozpuści.
    7. Wlej syrop do słoika. Zwinąć pokrywę.
    8. Odwróć słoik na pokrywkę, przykryj szczelnie kocem i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń