Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na kompot z borówki brusznicy.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7886
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1134
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13654
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7886
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1134
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13654
Składniki
1. Umyj i osusz Borówki brusznicowe. 2. Sterylizuj 3-litrowy słoik. 3. Gotuj pokrywkę przez 10 minut. 4. Wlej jagody do słoika, zalej wrzącą wodą do krawędzi. Przykryj i pozostaw na 20 minut. 5. Załóż pokrywkę z otworami i spuść całą wodę do garnka. Jagody pozostają w słoiku. 6. Umieść garnka na ogniu, zagotuj, dodaj cukier. Mieszaj syrop, aż cukier całkowicie się rozpuści. 7. Wlej syrop do słoika. Zwinąć pokrywę. 8. Odwróć słoik na pokrywkę, przykryj szczelnie kocem i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Smacznego!