Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na kompot z borówki brusznicy.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 240
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 240
Składniki
1. Umyj i osusz Borówki brusznicowe. 2. Sterylizuj 3-litrowy słoik. 3. Gotuj pokrywkę przez 10 minut. 4. Wlej jagody do słoika, zalej wrzącą wodą do krawędzi. Przykryj i pozostaw na 20 minut. 5. Załóż pokrywkę z otworami i spuść całą wodę do garnka. Jagody pozostają w słoiku. 6. Umieść garnka na ogniu, zagotuj, dodaj cukier. Mieszaj syrop, aż cukier całkowicie się rozpuści. 7. Wlej syrop do słoika. Zwinąć pokrywę. 8. Odwróć słoik na pokrywkę, przykryj szczelnie kocem i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Smacznego!