Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na kompot z borówki brusznicy.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5687
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 72
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 105
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 600
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5687
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 72
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 105
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 600
Składniki
1. Umyj i osusz Borówki brusznicowe. 2. Sterylizuj 3-litrowy słoik. 3. Gotuj pokrywkę przez 10 minut. 4. Wlej jagody do słoika, zalej wrzącą wodą do krawędzi. Przykryj i pozostaw na 20 minut. 5. Załóż pokrywkę z otworami i spuść całą wodę do garnka. Jagody pozostają w słoiku. 6. Umieść garnka na ogniu, zagotuj, dodaj cukier. Mieszaj syrop, aż cukier całkowicie się rozpuści. 7. Wlej syrop do słoika. Zwinąć pokrywę. 8. Odwróć słoik na pokrywkę, przykryj szczelnie kocem i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Smacznego!