Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot z czarnej porzeczki na zimę.
Cześć :-) Dzisiaj polecam pysznego fileta z piersi kurczaka w aksamitnym sosi...
Odsłon: 104
Pyszna i zdrowa pasta kanapkowa z łososiem i koperkiem. To świetny przepis na...
Odsłon: 47
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1093
Cześć :-) Dzisiaj polecam pysznego fileta z piersi kurczaka w aksamitnym sosi...
Odsłon: 104
Pyszna i zdrowa pasta kanapkowa z łososiem i koperkiem. To świetny przepis na...
Odsłon: 47
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1093
Składniki
Porzeczki do kompotu wybieramy zdrowe i dojrzałe. Myjemy, obrywamy końcówki. Wymyte oczyszczone owoce wkładamy do 2 litrowego, wyparzonego słoja. Zalewamy zrobionym z cukru i wody syropem, owoce powinny być całkowicie zalane syropem.
Zakręcamy słoik i pasteryzujemy w 90 stopniach Celsjusza 15 minut. Po wyjęciu słoika z wody sprawdzamy zamknięcie słoika. Studzimy i ostudzony słój wynosimy do piwnicy. Smacznego!!!