Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki wykorzystane do przygotowania kompotu powinny być dojrza¬łe, lecz twarde. Gdy już wypijemy kompot, pozostałe gruszki można dodać do ciasta, a nawet podać do pieczonego mięsa.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 71
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 71
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Składniki
Wodę zagotować z cukrem, kwaskiem cytrynowym, wanilią i goździkami. Gruszki umyć i cienko obrać. Małe sztuki można pozostawić w całości, większe przekroić na połówki i wydrążyć łyżeczką gniazda nasienne. Obrane gruszki bardzo szybko ciemnieją, dlatego trzeba je natychmiast wrzucić do syropu. Zagotować i odstawić na 10 minut. Następnie odcedzić i ułożyć w słojach. Syrop z kolei ponownie zagotować i gorącym zalać owoce. Słoje zamknąć i pasteryzować w temperaturze 90stopi przez 20-25min.