Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki wykorzystane do przygotowania kompotu powinny być dojrza¬łe, lecz twarde. Gdy już wypijemy kompot, pozostałe gruszki można dodać do ciasta, a nawet podać do pieczonego mięsa.
Wodę zagotować z cukrem, kwaskiem cytrynowym, wanilią i goździkami. Gruszki umyć i cienko obrać. Małe sztuki można pozostawić w całości, większe przekroić na połówki i wydrążyć łyżeczką gniazda nasienne. Obrane gruszki bardzo szybko ciemnieją, dlatego trzeba je natychmiast wrzucić do syropu. Zagotować i odstawić na 10 minut. Następnie odcedzić i ułożyć w słojach. Syrop z kolei ponownie zagotować i gorącym zalać owoce. Słoje zamknąć i pasteryzować w temperaturze 90stopi przez 20-25min.
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 3497
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 696
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 124
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 97
Nie masz pomysłu na szybką, słodką przekąskę do popołudniowej kawy? Nic prost...
Odsłon: 190
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 696
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 124
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 97
Nie masz pomysłu na szybką, słodką przekąskę do popołudniowej kawy? Nic prost...
Odsłon: 190
Składniki
Wodę zagotować z cukrem, kwaskiem cytrynowym, wanilią i goździkami. Gruszki umyć i cienko obrać. Małe sztuki można pozostawić w całości, większe przekroić na połówki i wydrążyć łyżeczką gniazda nasienne. Obrane gruszki bardzo szybko ciemnieją, dlatego trzeba je natychmiast wrzucić do syropu. Zagotować i odstawić na 10 minut. Następnie odcedzić i ułożyć w słojach. Syrop z kolei ponownie zagotować i gorącym zalać owoce. Słoje zamknąć i pasteryzować w temperaturze 90stopi przez 20-25min.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Rabarbarowy curd
Przetwory
Lubczyk, czyli prawdziwe maggi:-)
Przetwory
Mielonka z boczku i szynki.
Przetwory
Pasztet w słoiczkach
Rabarbarowy curd
Popularny lemon curd to tradycyjny angielski przysmak, którego nikomu nie trz...
Odsłon: 251
Lubczyk, czyli prawdziwe maggi:-)
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 567