Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny kompot z rabarbaru do słoików polecam .
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Składniki
Słoiki lub butelki i wieczka dokładnie umyć następnie zagotować w garnku wodę 4 litry i odstawić do ostudzenia
Rabarbar umyć i pokroić w kawałki i wkładać nie do pełna w słoiki i do każdego słoika wsypać 3 łyżki cukru i zalać przestudzoną gotowaną wodą i zakręcić .
Gotowe słoiki pasteryzuję 10 do 15 minut w garnku wyłożonym ściereczką w wodzie poziom ponad połowy słoików słoików .Po wykonanie zapraszam na film .