Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki w słoikach domowe przetwory czyli lato w słoikach polecam .
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4398
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34291
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2007
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113698
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4398
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34291
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2007
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113698
Składniki
Słoiki umyć i pokrywki następnie myję truskawki i obrywam szypułki i wkładam nie do pełna w słoiki i zasypuję 2 łyżkami cukru
Truskawki z cukrem odstawiam najlepiej na noc lub kilka godzin by puściły sok ,gdy opadną dosypuję jeszcze truskawki do każdego słoika .
Słoiki zakręcam i pasteryzuję w garnku ze ścierką na dnie w wodzie do połowy słoików 15 minut od momentu zagotowania wody .
Gotowe słoiki wyciągam i odwracam do góry dnem
Truskawki po całkowitym ostygnięciu wynoszę do piwnicy takie słoiki jak będą dobrze zakręcone postoją kilka lat jak wcześniej nie znikną po dokładne wykonanie zapraszam na film