Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki w słoikach domowe przetwory czyli lato w słoikach polecam .
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7886
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1134
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13654
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7886
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1134
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13654
Składniki
Słoiki umyć i pokrywki następnie myję truskawki i obrywam szypułki i wkładam nie do pełna w słoiki i zasypuję 2 łyżkami cukru
Truskawki z cukrem odstawiam najlepiej na noc lub kilka godzin by puściły sok ,gdy opadną dosypuję jeszcze truskawki do każdego słoika .
Słoiki zakręcam i pasteryzuję w garnku ze ścierką na dnie w wodzie do połowy słoików 15 minut od momentu zagotowania wody .
Gotowe słoiki wyciągam i odwracam do góry dnem
Truskawki po całkowitym ostygnięciu wynoszę do piwnicy takie słoiki jak będą dobrze zakręcone postoją kilka lat jak wcześniej nie znikną po dokładne wykonanie zapraszam na film