Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki w słoikach domowe przetwory czyli lato w słoikach polecam .
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Składniki
Słoiki umyć i pokrywki następnie myję truskawki i obrywam szypułki i wkładam nie do pełna w słoiki i zasypuję 2 łyżkami cukru
Truskawki z cukrem odstawiam najlepiej na noc lub kilka godzin by puściły sok ,gdy opadną dosypuję jeszcze truskawki do każdego słoika .
Słoiki zakręcam i pasteryzuję w garnku ze ścierką na dnie w wodzie do połowy słoików 15 minut od momentu zagotowania wody .
Gotowe słoiki wyciągam i odwracam do góry dnem
Truskawki po całkowitym ostygnięciu wynoszę do piwnicy takie słoiki jak będą dobrze zakręcone postoją kilka lat jak wcześniej nie znikną po dokładne wykonanie zapraszam na film