Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki w słoikach domowe przetwory czyli lato w słoikach polecam .
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40587
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 424
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 207
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 387
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9318
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40587
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 424
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 207
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 387
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9318
Składniki
Słoiki umyć i pokrywki następnie myję truskawki i obrywam szypułki i wkładam nie do pełna w słoiki i zasypuję 2 łyżkami cukru
Truskawki z cukrem odstawiam najlepiej na noc lub kilka godzin by puściły sok ,gdy opadną dosypuję jeszcze truskawki do każdego słoika .
Słoiki zakręcam i pasteryzuję w garnku ze ścierką na dnie w wodzie do połowy słoików 15 minut od momentu zagotowania wody .
Gotowe słoiki wyciągam i odwracam do góry dnem
Truskawki po całkowitym ostygnięciu wynoszę do piwnicy takie słoiki jak będą dobrze zakręcone postoją kilka lat jak wcześniej nie znikną po dokładne wykonanie zapraszam na film