Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czereśnie w słoikach na zimę
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 77
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 663
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 73
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 77
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 663
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 73
Składniki
Umyte czereśnie dryluje ale można dawać z pestkami i nakładam do słoików wiesze pól słoika zasypuje cukrem i można odstawić na kilka godzin lub na noc by puściły sok . Wodę gotuje i odstawiam by ostygła ,następnie zalewam czereśnie w słoikach prawie do pełna zakręcam. Słoiki pasteryzuje na mokro, na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły i zalewam zimna woda tak by słoiki były zakryte ponad polowe ,pasteryzuje 10 -15 minut od momentu zagotowania wody .Gorące słoiki wyjmuje tak by sie nie oparzyć i odwracam do góry dnem zostawiam do całkowitego ostygnięcia i potem wynoszę do spiżarni .Czereśnie można przechowywać kilka lat ,po dokładne wykonanie zapraszam na film.