Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czereśnie w słoikach na zimę
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 204
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1317
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 561
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 204
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1317
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 561
Składniki
Umyte czereśnie dryluje ale można dawać z pestkami i nakładam do słoików wiesze pól słoika zasypuje cukrem i można odstawić na kilka godzin lub na noc by puściły sok . Wodę gotuje i odstawiam by ostygła ,następnie zalewam czereśnie w słoikach prawie do pełna zakręcam. Słoiki pasteryzuje na mokro, na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły i zalewam zimna woda tak by słoiki były zakryte ponad polowe ,pasteryzuje 10 -15 minut od momentu zagotowania wody .Gorące słoiki wyjmuje tak by sie nie oparzyć i odwracam do góry dnem zostawiam do całkowitego ostygnięcia i potem wynoszę do spiżarni .Czereśnie można przechowywać kilka lat ,po dokładne wykonanie zapraszam na film.