Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czereśnie w słoikach na zimę
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 225
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 113
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 225
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 113
Składniki
Umyte czereśnie dryluje ale można dawać z pestkami i nakładam do słoików wiesze pól słoika zasypuje cukrem i można odstawić na kilka godzin lub na noc by puściły sok . Wodę gotuje i odstawiam by ostygła ,następnie zalewam czereśnie w słoikach prawie do pełna zakręcam. Słoiki pasteryzuje na mokro, na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły i zalewam zimna woda tak by słoiki były zakryte ponad polowe ,pasteryzuje 10 -15 minut od momentu zagotowania wody .Gorące słoiki wyjmuje tak by sie nie oparzyć i odwracam do góry dnem zostawiam do całkowitego ostygnięcia i potem wynoszę do spiżarni .Czereśnie można przechowywać kilka lat ,po dokładne wykonanie zapraszam na film.