Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zapas na zimę.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9811
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2449
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1602
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 583
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3743
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9811
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2449
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1602
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 583
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3743
Składniki
Wykonanie: Cytryny sparzyć i cienko obrać. Następnie obraną skórkę drobno pokroić i odłożyć. Gruszki umyć, obrać, pokroić, usunąć gniazdka nasienne, włożyć do rondelka, zasypać cukrem, wycisnąć sok z cytryn. Smażyć około 20 minut. Po czym zdjąć z ognia, przykryć i odstawić do następnego dnia. Dodać skórki cytrynowe i rodzynki. Wymieszać i smażyć ponownie powoli stale mieszając do osiągnięcia odpowiedniej gęstości. Gotową konfiturę przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcić, pasteryzować około 15 minut. Tak przygotowana konfitura wspaniale nadaje się do naleśników i gofrów.