Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zapas na zimę.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 163
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2688
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 849
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1609
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14296
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 163
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2688
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 849
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1609
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14296
Składniki
Wykonanie: Cytryny sparzyć i cienko obrać. Następnie obraną skórkę drobno pokroić i odłożyć. Gruszki umyć, obrać, pokroić, usunąć gniazdka nasienne, włożyć do rondelka, zasypać cukrem, wycisnąć sok z cytryn. Smażyć około 20 minut. Po czym zdjąć z ognia, przykryć i odstawić do następnego dnia. Dodać skórki cytrynowe i rodzynki. Wymieszać i smażyć ponownie powoli stale mieszając do osiągnięcia odpowiedniej gęstości. Gotową konfiturę przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcić, pasteryzować około 15 minut. Tak przygotowana konfitura wspaniale nadaje się do naleśników i gofrów.