Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zapas na zimę.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 309
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4377
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1855
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3617
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30706
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 309
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4377
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1855
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3617
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30706
Składniki
Wykonanie: Cytryny sparzyć i cienko obrać. Następnie obraną skórkę drobno pokroić i odłożyć. Gruszki umyć, obrać, pokroić, usunąć gniazdka nasienne, włożyć do rondelka, zasypać cukrem, wycisnąć sok z cytryn. Smażyć około 20 minut. Po czym zdjąć z ognia, przykryć i odstawić do następnego dnia. Dodać skórki cytrynowe i rodzynki. Wymieszać i smażyć ponownie powoli stale mieszając do osiągnięcia odpowiedniej gęstości. Gotową konfiturę przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcić, pasteryzować około 15 minut. Tak przygotowana konfitura wspaniale nadaje się do naleśników i gofrów.