Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
esencja smaku, nieco odmienionego :-) pyszna, kremowa konsystencja i bez pestek - przepis na 3 słoiczki ok 250 g
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8044
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 366
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3580
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 639
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8044
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 366
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3580
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 639
Składniki
Maliny płucze i zagotowuję, ok. 10 minut.
Następnie przecieram przez drobne sitko, ugniatając je niejako łyżką i rozcierając po sicie. Partiami po kilka łyżek. Aż zostaną prawie same pestki. Pestki wyrzucam lub zużywam do celów kosmetycznych. Garnek, do którego trafia przecier cały czas podgrzewam, na wolnym ogniu.
Mieszam cukier, pektynę, agar i płatki róży. Dodaję do do przetartych przez sito malin i zagotowuję ciągle mieszając. Przekładam do wcześniej wyparzonych, suchych i gorących słoiczków. Mam je przygotowane w piekarniku - 20 min 120 stopni. Pilnuję, by gwinty i nakrętki były idealnie czyste i suche. Zakręcam i odstawiam do góry dnem. Zostawiam na noc do ostygnięcia a przy porannej kawie ozdabianiem się bawię :-) i już - tak mało roboty a tak duzo smaku :-)