Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
esencja smaku, nieco odmienionego :-) pyszna, kremowa konsystencja i bez pestek - przepis na 3 słoiczki ok 250 g
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 811
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1669
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6194
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8972
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 811
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1669
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6194
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8972
Składniki
Maliny płucze i zagotowuję, ok. 10 minut.
Następnie przecieram przez drobne sitko, ugniatając je niejako łyżką i rozcierając po sicie. Partiami po kilka łyżek. Aż zostaną prawie same pestki. Pestki wyrzucam lub zużywam do celów kosmetycznych. Garnek, do którego trafia przecier cały czas podgrzewam, na wolnym ogniu.
Mieszam cukier, pektynę, agar i płatki róży. Dodaję do do przetartych przez sito malin i zagotowuję ciągle mieszając. Przekładam do wcześniej wyparzonych, suchych i gorących słoiczków. Mam je przygotowane w piekarniku - 20 min 120 stopni. Pilnuję, by gwinty i nakrętki były idealnie czyste i suche. Zakręcam i odstawiam do góry dnem. Zostawiam na noc do ostygnięcia a przy porannej kawie ozdabianiem się bawię :-) i już - tak mało roboty a tak duzo smaku :-)