Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe zdrowe domowe przetwory. Co ważne - są bez dodatku cukru!
Mleko kozie pod względem zawartości podstawowych składników jest zbliżone do...
Odsłon: 1978
Piękny, jesienny kolor... Już tylko dla tego opłaca się zrobić dżem z dyni.
Odsłon: 3131
Tatar wołowy to danie, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. W tym przepisi...
Odsłon: 536
Bardzo pyszna i prosta w przygotowaniu. Robię ją bardzo często i zawsze szybk...
Odsłon: 878
Pączki wyglądają i smakują jak z cukierni . Spróbujcie koniecznie ten przepis
Odsłon: 1473
Tatar wołowy to danie, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. W tym przepisi...
Odsłon: 536
Bardzo pyszna i prosta w przygotowaniu. Robię ją bardzo często i zawsze szybk...
Odsłon: 878
Pączki wyglądają i smakują jak z cukierni . Spróbujcie koniecznie ten przepis
Odsłon: 1473
Składniki
Zapraszam do obejrzenia, krótkiego filmu, w którym pokazuję jak przygotować zdrową domową konfiturę.
Rabarbar należy umyć i pokroić w drobną kostkę. Truskawki również należy umyć, obrać z szypułek i pokroić. Do garnka nalewamy odrobinę wody i wrzucamy pokrojony rabarbar. Gotujemy przez 5-6 minut aż lekko zmięknie. Następnie dorzucamy truskawki i ksylitol. Wszystko zagotowujemy i przelewamy do słoików (jeśli robimy przetwory, które zjemy w ciągu miesiąca). Jeżeli zamierzamy robić przetwory, które mają dłużej postać to musimy bardzo mocno je odparować.
Słoiki zakręcamy i wstawiamy do piekarnika (zimnego) na 30 minut, który ustawiamy na 130C. Po wyjęciu z pieca konfitura powinna ostygnąć w temperaturze pokojowej. Życzę smacznego!
Przepisy Przetwory
Przetwory
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Przetwory
Kiszona kapusta z marchwią i kminkiem.
Przetwory
Czerwona kapusta kiszona z jabłkami
Przetwory
Jabłka kiszone w kapuście
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Domowa pasta bulionowa z grzybami powstała na początku stycznia jako wariant...
Odsłon: 70
Kiszona kapusta z marchwią i kminkiem.
Kiszona, domowa kapusta z marchwią i kminkiem. Idealna jako dodatek na surówk...
Odsłon: 554