Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konfitury, dżemy, marmolady - dzięki nim możemy zimą poczuć prawdziwy smak i zapach lata. Dodatek przypraw czy ziół dodaje im niepowtarzalnego smaku i aromatu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117553
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8146
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3048
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1827
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1402
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117553
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8146
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3048
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1827
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1402
Składniki
Słoiki i przykrywki wyparzyć. Wiśnie myjemy, drylujemy i kroimy na połówki. Przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem żelującym, mieszamy i odstawiamy na 3 godziny, by owoce puściły sok.
Cytryny myjemy, sparzamy wrzątkiem. Skórkę obieramy cienko w formie spirali, z cytryn wyciskamy sok. Do osobnego garnka wlewamy sok z cytryn, wino, dodajemy skórkę cytrynową, goździki, anyż oraz laskę cynamonu. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 5 minut, a następnie przelewamy przez sito do garnka z wiśniami. Całą konfiturę również gotujemy przez 5 minut i gorącą przekładamy do słoików. Szczelnie zakręcamy i odwracamy do góry dnem.