Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konfitury, dżemy, marmolady - dzięki nim możemy zimą poczuć prawdziwy smak i zapach lata. Dodatek przypraw czy ziół dodaje im niepowtarzalnego smaku i aromatu.
Lekkie placuszki na skyrze, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub pod...
Odsłon: 371
Poznaj przepis na słynny francuski krem cukierniczy, który świetnie sprawdza...
Odsłon: 58
Przepyszne kruche ciasto z truskawkami i chrupiącą kruszonką . Ulubione , szy...
Odsłon: 162
Po prostu rozpływa się w ustach. Mięciutka bezą , truskawki, budyń i kruche...
Odsłon: 134
Lekkie placuszki na skyrze, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub pod...
Odsłon: 371
Poznaj przepis na słynny francuski krem cukierniczy, który świetnie sprawdza...
Odsłon: 58
Przepyszne kruche ciasto z truskawkami i chrupiącą kruszonką . Ulubione , szy...
Odsłon: 162
Po prostu rozpływa się w ustach. Mięciutka bezą , truskawki, budyń i kruche...
Odsłon: 134
Składniki
Słoiki i przykrywki wyparzyć. Wiśnie myjemy, drylujemy i kroimy na połówki. Przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem żelującym, mieszamy i odstawiamy na 3 godziny, by owoce puściły sok.
Cytryny myjemy, sparzamy wrzątkiem. Skórkę obieramy cienko w formie spirali, z cytryn wyciskamy sok. Do osobnego garnka wlewamy sok z cytryn, wino, dodajemy skórkę cytrynową, goździki, anyż oraz laskę cynamonu. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 5 minut, a następnie przelewamy przez sito do garnka z wiśniami. Całą konfiturę również gotujemy przez 5 minut i gorącą przekładamy do słoików. Szczelnie zakręcamy i odwracamy do góry dnem.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Dżem z rabarbaru
Przetwory
Przepis na ogórki kiszone z 1895 roku
Przetwory
Syrop z kwiatów hyćki-czarnego bzu
Przetwory
Kapusta małosolna
Dżem z rabarbaru
Jeśli do tej pory w twojej spiżarni nie pojawiał się dżem z rabarbaru, to naj...
Odsłon: 1422
Przepis na ogórki kiszone z 1895 roku
Ogórki kiszone to specjał znany w kuchni polskiej od stuleci. Nic dziwnego, ż...
Odsłon: 5576