Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konfitury, dżemy, marmolady - dzięki nim możemy zimą poczuć prawdziwy smak i zapach lata. Dodatek przypraw czy ziół dodaje im niepowtarzalnego smaku i aromatu.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 453
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9237
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13441
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2705
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 453
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9237
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13441
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2705
Składniki
Słoiki i przykrywki wyparzyć. Wiśnie myjemy, drylujemy i kroimy na połówki. Przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem żelującym, mieszamy i odstawiamy na 3 godziny, by owoce puściły sok.
Cytryny myjemy, sparzamy wrzątkiem. Skórkę obieramy cienko w formie spirali, z cytryn wyciskamy sok. Do osobnego garnka wlewamy sok z cytryn, wino, dodajemy skórkę cytrynową, goździki, anyż oraz laskę cynamonu. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 5 minut, a następnie przelewamy przez sito do garnka z wiśniami. Całą konfiturę również gotujemy przez 5 minut i gorącą przekładamy do słoików. Szczelnie zakręcamy i odwracamy do góry dnem.