Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam sprawdzony przepis na konfiturę z aronii według siostry Anastazji. Konfitura z aronii stanowi podstawę do przełożenia ciasta, tortu oraz jest również niezastąpiona jako dodatek do pieczywa czy herbaty, gorąco polecam!
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231637
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4902
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36081
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1338
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231637
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4902
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36081
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1338
Składniki
Owoce aronii oczyścić i umyć. Do wody wsypać cukier, wymieszać i podgrzewać na małym ogniu, aż się rozpuści i powstanie syrop. Do syropu dodać owoce aronii i smażyć na małym ogniu przez około 20 minut. Po tym czasie odstawić na kilkanaście godzin, najlepiej na całą noc.
Po tym czasie ponownie smażyć przez około 15 minut, dodać sparzoną i pokrojoną skórkę z cytryny i dalej smażyć do uzyskania odpowiedniej gęstości. Pod koniec dodać sok z cytryny i kieliszek wódki, wymieszać. Gorącą konfiturę przełożyć do słoików i pasteryzować przez około 15 minut. Smacznego!