Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam sprawdzony przepis na konfiturę z aronii według siostry Anastazji. Konfitura z aronii stanowi podstawę do przełożenia ciasta, tortu oraz jest również niezastąpiona jako dodatek do pieczywa czy herbaty, gorąco polecam!
Pasztet warzywny piekłam nie raz. Ale jeszcze nigdy w wersji całkowicie vege....
Odsłon: 64
Takie smaczne, wiosenne danie obiadowe, sadzone jajka kurze podane z ziemniak...
Odsłon: 155
Pasztet warzywny piekłam nie raz. Ale jeszcze nigdy w wersji całkowicie vege....
Odsłon: 64
Takie smaczne, wiosenne danie obiadowe, sadzone jajka kurze podane z ziemniak...
Odsłon: 155
Składniki
Owoce aronii oczyścić i umyć. Do wody wsypać cukier, wymieszać i podgrzewać na małym ogniu, aż się rozpuści i powstanie syrop. Do syropu dodać owoce aronii i smażyć na małym ogniu przez około 20 minut. Po tym czasie odstawić na kilkanaście godzin, najlepiej na całą noc.
Po tym czasie ponownie smażyć przez około 15 minut, dodać sparzoną i pokrojoną skórkę z cytryny i dalej smażyć do uzyskania odpowiedniej gęstości. Pod koniec dodać sok z cytryny i kieliszek wódki, wymieszać. Gorącą konfiturę przełożyć do słoików i pasteryzować przez około 15 minut. Smacznego!
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 309
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 187