Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiecie co zrobić z ciemniejącymi bananami? Można je wykorzystać do przygotowani pysznej domowej konfitury. Jej przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę. Przepis pochodzi z 446. odcinka programu "Ewa gotuje".
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1323
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4146
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1110
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1323
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4146
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1110
Składniki
Banany obrać i pokroić w plastry. Przełożyć na patelnię. Podlać wodą. Dodać miąższ z laski wanilii. Skropić sokiem z cytryny. Wymieszać i podgrzewać przez kilkanaście minut.
Przełożyć do słoiczka. Jeśli chcemy przechowywać dłużej to konfiturę warto zapasteryzować.