Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiecie co zrobić z ciemniejącymi bananami? Można je wykorzystać do przygotowani pysznej domowej konfitury. Jej przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę. Przepis pochodzi z 446. odcinka programu "Ewa gotuje".
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326151
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12009
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16624
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5362
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326151
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12009
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16624
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5362
Składniki
Banany obrać i pokroić w plastry. Przełożyć na patelnię. Podlać wodą. Dodać miąższ z laski wanilii. Skropić sokiem z cytryny. Wymieszać i podgrzewać przez kilkanaście minut.
Przełożyć do słoiczka. Jeśli chcemy przechowywać dłużej to konfiturę warto zapasteryzować.