Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiecie co zrobić z ciemniejącymi bananami? Można je wykorzystać do przygotowani pysznej domowej konfitury. Jej przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę. Przepis pochodzi z 446. odcinka programu "Ewa gotuje".
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 754
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 786
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 452
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 754
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 786
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 452
Składniki
Banany obrać i pokroić w plastry. Przełożyć na patelnię. Podlać wodą. Dodać miąższ z laski wanilii. Skropić sokiem z cytryny. Wymieszać i podgrzewać przez kilkanaście minut.
Przełożyć do słoiczka. Jeśli chcemy przechowywać dłużej to konfiturę warto zapasteryzować.