Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapewniam. Morwa jest pyszna.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7686
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 244
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2702
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 553
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7686
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 244
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2702
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 553
Składniki
Owoce morwy przebrałem, usunąłem liście i szypułki. Można ewentualnie umyć i osuszyć. W szerokim rondlu rozpuściłem cukier z sokiem cytrynowym. Dodałem morwę i gotowałem na niewielkim ogniu, co jakiś czas potrząsając rondel. Morwa jest niezwykle delikatnym owocem i mieszając możemy ją rozgnieść na dżem. Gdy konfitura zgęstniała, przełożyłem owoce do umytych, wyparzonych słoików. Dokładnie zakręciłem, odstawiłem dnem do góry i pozostawiłem do całkowitego ostygnięcia.