Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapewniam. Morwa jest pyszna.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 21
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3053
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2748
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3382
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 21
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3053
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2748
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3382
Składniki
Owoce morwy przebrałem, usunąłem liście i szypułki. Można ewentualnie umyć i osuszyć. W szerokim rondlu rozpuściłem cukier z sokiem cytrynowym. Dodałem morwę i gotowałem na niewielkim ogniu, co jakiś czas potrząsając rondel. Morwa jest niezwykle delikatnym owocem i mieszając możemy ją rozgnieść na dżem. Gdy konfitura zgęstniała, przełożyłem owoce do umytych, wyparzonych słoików. Dokładnie zakręciłem, odstawiłem dnem do góry i pozostawiłem do całkowitego ostygnięcia.