Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapewniam. Morwa jest pyszna.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4966
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13883
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3251
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1067
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4966
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13883
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3251
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1067
Składniki
Owoce morwy przebrałem, usunąłem liście i szypułki. Można ewentualnie umyć i osuszyć. W szerokim rondlu rozpuściłem cukier z sokiem cytrynowym. Dodałem morwę i gotowałem na niewielkim ogniu, co jakiś czas potrząsając rondel. Morwa jest niezwykle delikatnym owocem i mieszając możemy ją rozgnieść na dżem. Gdy konfitura zgęstniała, przełożyłem owoce do umytych, wyparzonych słoików. Dokładnie zakręciłem, odstawiłem dnem do góry i pozostawiłem do całkowitego ostygnięcia.