Do góry

Przetwory Przepis na:

Konfitura z białej morwy

Konfitura z białej morwy

Autor:

Przepisów i artykułów: 925 Ocena: 17443

Dodano:

Odsłon: 110

Zapewniam. Morwa jest pyszna.

Składniki

  • 2 kg morwy białej
  • 1 kg cukru
  • 30-50 ml soku z cytryny
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Konfitura z białej morwy

Przygotowanie

  1. Owoce morwy przebrałem, usunąłem liście i szypułki. Można ewentualnie umyć i osuszyć.
    W szerokim rondlu rozpuściłem cukier z sokiem cytrynowym.
    Dodałem morwę i gotowałem na niewielkim ogniu, co jakiś czas potrząsając rondel. Morwa jest niezwykle delikatnym owocem i mieszając możemy ją rozgnieść na dżem.
    Gdy konfitura zgęstniała, przełożyłem owoce do umytych, wyparzonych słoików. Dokładnie zakręciłem, odstawiłem dnem do góry i pozostawiłem do całkowitego ostygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 23 lipca swietny pomysl, lubie takie niespotykane konfitury.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń