Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapewniam. Morwa jest pyszna.
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 163
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21907
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 163
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21907
Składniki
Owoce morwy przebrałem, usunąłem liście i szypułki. Można ewentualnie umyć i osuszyć. W szerokim rondlu rozpuściłem cukier z sokiem cytrynowym. Dodałem morwę i gotowałem na niewielkim ogniu, co jakiś czas potrząsając rondel. Morwa jest niezwykle delikatnym owocem i mieszając możemy ją rozgnieść na dżem. Gdy konfitura zgęstniała, przełożyłem owoce do umytych, wyparzonych słoików. Dokładnie zakręciłem, odstawiłem dnem do góry i pozostawiłem do całkowitego ostygnięcia.