Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapewniam. Morwa jest pyszna.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4490
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 23
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 57
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4490
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 23
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 57
Składniki
Owoce morwy przebrałem, usunąłem liście i szypułki. Można ewentualnie umyć i osuszyć. W szerokim rondlu rozpuściłem cukier z sokiem cytrynowym. Dodałem morwę i gotowałem na niewielkim ogniu, co jakiś czas potrząsając rondel. Morwa jest niezwykle delikatnym owocem i mieszając możemy ją rozgnieść na dżem. Gdy konfitura zgęstniała, przełożyłem owoce do umytych, wyparzonych słoików. Dokładnie zakręciłem, odstawiłem dnem do góry i pozostawiłem do całkowitego ostygnięcia.