Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Głóg ostrogowy znany jest również pod nazwą jako głóg koguci pazur. Można sporządzać z niego smaczne i zdrowe przetwory.
Prosty przepis na smażonego dorsza. Jest to sposób na pyszne danie obiadowe,...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 353
Moja wigilijna kapusta z grochem i grzybami. Prosta w przygotowaniu i smaczna...
Odsłon: 712
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 3990
Prosty przepis na smażonego dorsza. Jest to sposób na pyszne danie obiadowe,...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 353
Moja wigilijna kapusta z grochem i grzybami. Prosta w przygotowaniu i smaczna...
Odsłon: 712
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 3990
Składniki
Umyty głóg ( z ogonkami) wkładam do wrzątku na 2 minuty. Wyjmuję na sito i przelewam zimną wodą. 1,5 szklanki wody zagotowuję ze szklanką cukru, studzę. Do zimnego syropu wkładam głóg, mieszam i pozostawiam na noc.
Drugiego dnia odcedzam owoce z syropu.
Do syropu dodaję resztę cukru i sok cytrynowy zagotowuję. Do gorącego wkładam głóg i powolutku gotuję 30 minut. Gorący głóg razem z syropem przelewam do słoiczków, zakręcam, odwracam do góry dnem i pozostawiam do wystudzenia.
Taką konfiturę używam do dekoracji ciast,