Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna konfitura z jabłek na zimę. Idealna do szarlotki bądź też do jedzenia z chlebem czy chałką.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 907
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9115
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 907
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9115
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki a następnie przekładamy do garnka z grubszym dnem, zasypujemy cukrem oraz cukrem wanilinowym. Cytrynę wyciskamy i sok dodajemy do jabłek. Gotujemy ok 20 min, co chwile mieszając aż jabłka zrobią się niemal przezroczyste. Wkładamy do słoików na gorąco do samej nakrętki, zakręcamy i przekręcamy zakrętką do dołu do wystygnięcia.