Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna konfitura z jabłek na zimę. Idealna do szarlotki bądź też do jedzenia z chlebem czy chałką.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12469
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 883
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12469
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 883
Składniki
Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki a następnie przekładamy do garnka z grubszym dnem, zasypujemy cukrem oraz cukrem wanilinowym. Cytrynę wyciskamy i sok dodajemy do jabłek. Gotujemy ok 20 min, co chwile mieszając aż jabłka zrobią się niemal przezroczyste. Wkładamy do słoików na gorąco do samej nakrętki, zakręcamy i przekręcamy zakrętką do dołu do wystygnięcia.