Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna konfitura z jabłek na zimę. Idealna do szarlotki bądź też do jedzenia z chlebem czy chałką.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1058
Polecam.
Odsłon: 1011
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 855
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1058
Polecam.
Odsłon: 1011
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 855
Składniki
Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki a następnie przekładamy do garnka z grubszym dnem, zasypujemy cukrem oraz cukrem wanilinowym. Cytrynę wyciskamy i sok dodajemy do jabłek. Gotujemy ok 20 min, co chwile mieszając aż jabłka zrobią się niemal przezroczyste. Wkładamy do słoików na gorąco do samej nakrętki, zakręcamy i przekręcamy zakrętką do dołu do wystygnięcia.