Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna konfitura z jabłek na zimę. Idealna do szarlotki bądź też do jedzenia z chlebem czy chałką.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13070
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2446
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3597
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4443
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13070
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2446
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3597
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4443
Składniki
Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki a następnie przekładamy do garnka z grubszym dnem, zasypujemy cukrem oraz cukrem wanilinowym. Cytrynę wyciskamy i sok dodajemy do jabłek. Gotujemy ok 20 min, co chwile mieszając aż jabłka zrobią się niemal przezroczyste. Wkładamy do słoików na gorąco do samej nakrętki, zakręcamy i przekręcamy zakrętką do dołu do wystygnięcia.