Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna konfitura z jabłek na zimę. Idealna do szarlotki bądź też do jedzenia z chlebem czy chałką.
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 146
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 217
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 131
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37879
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 146
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 217
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 131
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37879
Składniki
Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki a następnie przekładamy do garnka z grubszym dnem, zasypujemy cukrem oraz cukrem wanilinowym. Cytrynę wyciskamy i sok dodajemy do jabłek. Gotujemy ok 20 min, co chwile mieszając aż jabłka zrobią się niemal przezroczyste. Wkładamy do słoików na gorąco do samej nakrętki, zakręcamy i przekręcamy zakrętką do dołu do wystygnięcia.