Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Były drożdżówki z rabarbarem, czas na zamknięcie go na zimę w słoiki. Mam go sporo, dostałam od sąsiadki. Trochę zamrożę a resztę przerobię. Dziś konfitura z samego rabarbaru. Kolorem nie powala ale jest pyszna.
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4534
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326988
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12185
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4534
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326988
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12185
Składniki
Umyty i obrany rabarbar pokroić na kawałeczki i wrzucić do garnka. Wsypać cukier i konfitur-fix i dobrze wymieszać. Mieszając wszystko doprowadzić do wrzenia a potem gotować 3 minuty. Blenderem miksować chwilkę aby część rabarbaru rozdrobnić. Gorącą konfiturą napełnić słoiczki, zakręcić i na chwilę postawić do góry dnem. Potem odwrócić słoiki i zostawić do wystudzenia. Wynieść w chłodne miejsce.