Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Były drożdżówki z rabarbarem, czas na zamknięcie go na zimę w słoiki. Mam go sporo, dostałam od sąsiadki. Trochę zamrożę a resztę przerobię. Dziś konfitura z samego rabarbaru. Kolorem nie powala ale jest pyszna.
Łazanki z kiszoną kapustą i boczkiem to świetny pomysł na prosty w przygotowa...
Odsłon: 11655
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 559
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 200
Łazanki z kiszoną kapustą i boczkiem to świetny pomysł na prosty w przygotowa...
Odsłon: 11655
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 559
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 200
Składniki
Umyty i obrany rabarbar pokroić na kawałeczki i wrzucić do garnka. Wsypać cukier i konfitur-fix i dobrze wymieszać. Mieszając wszystko doprowadzić do wrzenia a potem gotować 3 minuty. Blenderem miksować chwilkę aby część rabarbaru rozdrobnić. Gorącą konfiturą napełnić słoiczki, zakręcić i na chwilę postawić do góry dnem. Potem odwrócić słoiki i zostawić do wystudzenia. Wynieść w chłodne miejsce.