Do góry

Przetwory Przepis na:

Konfitura z rabarbaru

Konfitura z rabarbaru

Autor:

Przepisów i artykułów: 189 Ocena: 1221

Dodano:

Odsłon: 108

Były drożdżówki z rabarbarem, czas na zamknięcie go na zimę w słoiki. Mam go sporo, dostałam od sąsiadki. Trochę zamrożę a resztę przerobię. Dziś konfitura z samego rabarbaru. Kolorem nie powala ale jest pyszna.

Składniki

  • 2 kg rabarbaru ( waga po obraniu )
  • 800 g cukru
  • 2 konfitur-fix ( 50 g )
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Konfitura z rabarbaru

Przygotowanie

  1. Umyty i obrany rabarbar pokroić na kawałeczki i wrzucić do garnka.
    Wsypać cukier i konfitur-fix i dobrze wymieszać.
    Mieszając wszystko doprowadzić do wrzenia a potem gotować 3 minuty.
    Blenderem miksować chwilkę aby część rabarbaru rozdrobnić.
    Gorącą konfiturą napełnić słoiczki, zakręcić i na chwilę postawić do góry dnem.
    Potem odwrócić słoiki i zostawić do wystudzenia.
    Wynieść w chłodne miejsce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń