Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj pierwszy raz zrobiłam konfiturę z róży. Mąż ucierał w makutrze :) Wyszła słodziutka, ale nie za słodka, do tego cudownie pachnie i pięknie się prezentuje pod względem kolorystycznym. Sto razy lepsza od tych sklepowych cudów.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 62
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 39
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 67
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 363
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2580
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 62
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 39
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 67
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 363
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2580
Składniki
Zbieramy płatki róż, płuczemy w ciepłej wodzie i osuszamy na sicie. Możemy odciąć białą nasadę z każdego płatka, aby pozbyć się różanej goryczki.
Suche płatki wrzucamy do makutry i ucieramy razem z cukrem pudrem i sokiem cytrynowym, do uzyskania gładkiej konsystencji. U mnie trwało to 20 minut.
Gotową masę różaną przekładamy do słoiczka, zakręcamy i wkładamy do lodówki. Słyszałam też, że można ją zamrozić, aby dłużej przetrwała. Smacznego.