Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników suszonych owoców będzie to pyszny dodatek np na kanapkę,naleśnika lub po prostu do wyjadania prosto ze słoiczka;) Zdrowa,bez dodatku cukru. Fajnie komponuje się z razowym pieczywem
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326498
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12095
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16899
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5529
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326498
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12095
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16899
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5529
Składniki
Owoce przelać wrzątkiem na sicie,odsączyć i drobniutko pokroić. Włożyć do garnka,wlać herbatę i podgrzewać mieszając.Jeśli masa będzie zbyt gęsta (u mnie tak było) dodawać po trochu wody.Podsmażać aż owoce zaczną się rozpadać do konsystencji jaką chcemy uzyskać.Jeśli chcemy gładką masę można rozdrobnić blenderem (ja tego nie robiłam i zostawiłam drobne kawałeczki) Doprawić cynamonem,wlać sok z cytryny,wymieszać i nakładać do słoiczków,smacznego:)