Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na przetwory z wiśni.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 62
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2537
Polecam.
Odsłon: 462
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 681
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2003
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 62
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2537
Polecam.
Odsłon: 462
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 681
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2003
Składniki
Wykonanie: Wiśnie opłukać, wydrylować , zasypać połową cukru i gdy puszczą sok, zlać go i zagotować, zebrać pianę i wsypać resztę cukru. Następnie zalać wiśnie przestudzonym sokiem. Na drugi dzień, ponownie zlać sok, zgotować, zebrać pianę i zalać owoce. Taką samą czynność powtórzyć trzeciego dnia, włożyć na koniec wiśnie do gotującego syropu, pogotować kilka minut, przełożyć do słoików i pasteryzować prze 20 minut.