Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na przetwory z wiśni.
Przepis na domowe śledzie w oleju z suszonymi pomidorami i cebulą to pyszna a...
Odsłon: 25
Miękkie, puszyste i – oczywiście – całkowicie przepyszne! Dokładnie takie są...
Odsłon: 519
Przepis na domowe śledzie w oleju z suszonymi pomidorami i cebulą to pyszna a...
Odsłon: 25
Miękkie, puszyste i – oczywiście – całkowicie przepyszne! Dokładnie takie są...
Odsłon: 519
Składniki
Wykonanie: Wiśnie opłukać, wydrylować , zasypać połową cukru i gdy puszczą sok, zlać go i zagotować, zebrać pianę i wsypać resztę cukru. Następnie zalać wiśnie przestudzonym sokiem. Na drugi dzień, ponownie zlać sok, zgotować, zebrać pianę i zalać owoce. Taką samą czynność powtórzyć trzeciego dnia, włożyć na koniec wiśnie do gotującego syropu, pogotować kilka minut, przełożyć do słoików i pasteryzować prze 20 minut.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Botwinka w słoiku na zimę
Przetwory
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Przetwory
Kiszona kapusta z marchwią i kminkiem.
Przetwory
Czerwona kapusta kiszona z jabłkami
Botwinka w słoiku na zimę
Botwina – potocznie nazywana botwinką – to delikatne, młode liście, łodygi i...
Odsłon: 159
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Domowa pasta bulionowa z grzybami powstała na początku stycznia jako wariant...
Odsłon: 110