Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na przetwory z wiśni.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Wykonanie: Wiśnie opłukać, wydrylować , zasypać połową cukru i gdy puszczą sok, zlać go i zagotować, zebrać pianę i wsypać resztę cukru. Następnie zalać wiśnie przestudzonym sokiem. Na drugi dzień, ponownie zlać sok, zgotować, zebrać pianę i zalać owoce. Taką samą czynność powtórzyć trzeciego dnia, włożyć na koniec wiśnie do gotującego syropu, pogotować kilka minut, przełożyć do słoików i pasteryzować prze 20 minut.