Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto zrobić chociaż kilka słoiczków. Jest pyszna.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10522
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336838
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4534
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424291
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10522
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336838
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4534
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424291
Składniki
Żurawinę umyć, oczyścić. Owoce rozdrobić blenderem i połączyć z cukrem. Przełożyć owoce do wysokiego garnka najlepiej z grubym dnem i dodać 1/ 5 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia. Gotować 4 - 5 minut. Pamiętać o mieszaniu. Gorącymi konfiturami napełniać wyparzone słoiczki i szczelnie zakręcać. Nakrętki też muszą być wyparzone. Odwracać denkiem do góry i pozostawić do wystudzenia. Opisać i przenieść do spiżarni. Smacznego.