Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto zrobić chociaż kilka słoiczków. Jest pyszna.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2074
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1215
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2337
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2074
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1215
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2337
Składniki
Żurawinę umyć, oczyścić. Owoce rozdrobić blenderem i połączyć z cukrem. Przełożyć owoce do wysokiego garnka najlepiej z grubym dnem i dodać 1/ 5 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia. Gotować 4 - 5 minut. Pamiętać o mieszaniu. Gorącymi konfiturami napełniać wyparzone słoiczki i szczelnie zakręcać. Nakrętki też muszą być wyparzone. Odwracać denkiem do góry i pozostawić do wystudzenia. Opisać i przenieść do spiżarni. Smacznego.