Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto zrobić chociaż kilka słoiczków. Jest pyszna.
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1061
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 431
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 416
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1061
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 431
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 416
Składniki
Żurawinę umyć, oczyścić. Owoce rozdrobić blenderem i połączyć z cukrem. Przełożyć owoce do wysokiego garnka najlepiej z grubym dnem i dodać 1/ 5 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia. Gotować 4 - 5 minut. Pamiętać o mieszaniu. Gorącymi konfiturami napełniać wyparzone słoiczki i szczelnie zakręcać. Nakrętki też muszą być wyparzone. Odwracać denkiem do góry i pozostawić do wystudzenia. Opisać i przenieść do spiżarni. Smacznego.