Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto zrobić chociaż kilka słoiczków. Jest pyszna.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10331
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2967
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2056
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 787
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10331
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2967
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2056
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 787
Składniki
Żurawinę umyć, oczyścić. Owoce rozdrobić blenderem i połączyć z cukrem. Przełożyć owoce do wysokiego garnka najlepiej z grubym dnem i dodać 1/ 5 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia. Gotować 4 - 5 minut. Pamiętać o mieszaniu. Gorącymi konfiturami napełniać wyparzone słoiczki i szczelnie zakręcać. Nakrętki też muszą być wyparzone. Odwracać denkiem do góry i pozostawić do wystudzenia. Opisać i przenieść do spiżarni. Smacznego.