Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórków na zimę nigdy za wiele:) Kiszone, konserwowe i ogórkowe sałatki robię w dużej ilości bo są świetnym dodatkiem zarówno do obiadu jak i kanapek. Oto kolejna wersja ogórków w curry:)
Chcesz zaszaleć w kuchni i zaskoczyć swoich bliskich pysznymi, zdrowymi słodk...
Odsłon: 71
Prażuchy ziemniaczane to danie, które wywodzi się z tradycyjnej kuchni region...
Odsłon: 136
Czy kiedykolwiek marzyłeś o pysznym, sycącym obiedzie, który zachwyci całą ro...
Odsłon: 151
Chcesz zaszaleć w kuchni i zaskoczyć swoich bliskich pysznymi, zdrowymi słodk...
Odsłon: 71
Prażuchy ziemniaczane to danie, które wywodzi się z tradycyjnej kuchni region...
Odsłon: 136
Czy kiedykolwiek marzyłeś o pysznym, sycącym obiedzie, który zachwyci całą ro...
Odsłon: 151
Składniki
Do sałatki wykorzystałam dość duże ogórki, które nie mieściły się w całości w słoiki. Obrałam je ze skórki, przekroiłam wzdłuż na cztery części, wykroiłam gniazda nasienne a następnie pokroiłam w kostkę /jeden słupek na 5-6 kawałków/. Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Pokrojone ogórki i cebulę przełożyłam do miski, dodałam przyprawy /sól, pieprz, curry, paprykę i gorczycę/ i dokładanie wymieszałam. Odstawiłam w chłodne miejsce na 3 godz. W tym czasie ogórki kilka razy przemieszałam. Po tym czasie ogórki odcedzamy z soku, który puściły. Do tego soku dodajemy ocet i cukier, zagotowujemy i wlewamy do ogórków. Mieszamy. Do słoików wkładamy ogórki wraz z zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 7-10 min w zależności od wielkości słoików. Wyjmujemy z wody i odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.