Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 302
Dodano: 19.08.2012
Odsłon: 18060
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Warzywa pokroić w grubsza kostkę, zalać solanką na 3 godziny. (Solanka to 1 szklanka soli i wody tyle, żeby przykryła warzywa.) Odcedzić ( przez durszlak ) Do słoiczków włożyć po kilka ziarenek gorczycy, liść laurowy, ziele angielskie i odcedzone warzywa.
Zalać gorącą zalewą przygotowaną z 5 szklanek wody, 2,5 szklanek cukru i 1,5 szklanki octu. Pasteryzować 2 – 3 minuty.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

elemelek 05 sierpnia 2015Zgłoś do usunięcia
ogóreczki są super - wspaniały przepis robię je od 2 lat i w tym roku oczywiście znowu zrobię0 Kto głosował? | Odpowiedz