Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon w pełni. Łapcie ogórki i przepis. Zimową porą jak znalazł.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30898
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4215
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1128
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30898
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4215
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1128
Składniki
Wodę i ocet wlałem do garnka. Dodałem cukier i sól. Całość zagotowałem. Ogórki umyłem i osuszyłem, a następnie ułożyłem pionowo w słoikach. Marchewkę obrałem, umyłem i pokroilem w plasterki. Do każdego słoika wrzuciłem kilka plasterków marchewki, po obranym ząbku czosnku, kawałku chrzanu, łodydze kopru, 4 ziarna ziela angielskiego i pieprzu oraz 1/2 łyżeczki gorczycy, liście selera, plasterki cebulki. Ogórki zalałem ciepłą zalewą. Szczelnie zakręciłem i pasteryzowałem w kąpieli wodnej przez około 5 minut.