Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon w pełni. Łapcie ogórki i przepis. Zimową porą jak znalazł.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11823
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 103
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8441
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155282
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1147
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11823
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 103
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8441
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155282
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1147
Składniki
Wodę i ocet wlałem do garnka. Dodałem cukier i sól. Całość zagotowałem. Ogórki umyłem i osuszyłem, a następnie ułożyłem pionowo w słoikach. Marchewkę obrałem, umyłem i pokroilem w plasterki. Do każdego słoika wrzuciłem kilka plasterków marchewki, po obranym ząbku czosnku, kawałku chrzanu, łodydze kopru, 4 ziarna ziela angielskiego i pieprzu oraz 1/2 łyżeczki gorczycy, liście selera, plasterki cebulki. Ogórki zalałem ciepłą zalewą. Szczelnie zakręciłem i pasteryzowałem w kąpieli wodnej przez około 5 minut.