Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon w pełni. Łapcie ogórki i przepis. Zimową porą jak znalazł.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 10
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 24
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2037
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 29
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 10
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 24
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2037
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 29
Składniki
Wodę i ocet wlałem do garnka. Dodałem cukier i sól. Całość zagotowałem. Ogórki umyłem i osuszyłem, a następnie ułożyłem pionowo w słoikach. Marchewkę obrałem, umyłem i pokroilem w plasterki. Do każdego słoika wrzuciłem kilka plasterków marchewki, po obranym ząbku czosnku, kawałku chrzanu, łodydze kopru, 4 ziarna ziela angielskiego i pieprzu oraz 1/2 łyżeczki gorczycy, liście selera, plasterki cebulki. Ogórki zalałem ciepłą zalewą. Szczelnie zakręciłem i pasteryzowałem w kąpieli wodnej przez około 5 minut.