Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki, korniszony, zrobione w zalewie słodko - kwaśnej. Idealne jako dodatek do dań obiadowych, kanapek lub sałatek.
Zalewa:
Zagotować wodę z solą, octem i cukrem. Na 1 litr wody daję 1,5 łyżki soli i 2 łyżki cukru. Zalewę przygotowujemy do swojego smaku.
Ogórki dokładnie wymyć i układamy w słoje, na dno każdego słoja wrzucamy baldachy kopru, po łyżeczce gorczycy, liściu laurowym i po 6 ziaren ziela angielskiego. Po włożeniu ogórków do słojów kładziemy na wierzch koper i liść laurowy, chrzan , ząbek pokrojonego czosnku, pokrojoną wzdłuż w paski marchewkę.
Zalewamy zalewą i zakręcamy słoje. Pasteryzujemy 5 minut od momentu wrzenia wody. Po tym czasie wyjąć słoje, sprawdzić czy zakrętki są dobrze dokręcone i odstawić je do wystudzenia stawiając do góry dnem. Po ostudzeniu wynosimy słoje do piwnicy.
Na Boże Narodzenie koniecznie pierniki! Według starego, sprawdzonego, domoweg...
Odsłon: 4623
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i prosty deser ze śmietaną i owocami.
Odsłon: 7222
Kotleciki warzywne to aromatyczna, chrupiąca i pyszna przekąska dla dzieci i...
Odsłon: 16149
Pierwsze doświadczenie z tofu jest dla wielu osób rozczarowaniem. Spodziewają...
Odsłon: 145
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i prosty deser ze śmietaną i owocami.
Odsłon: 7222
Kotleciki warzywne to aromatyczna, chrupiąca i pyszna przekąska dla dzieci i...
Odsłon: 16149
Pierwsze doświadczenie z tofu jest dla wielu osób rozczarowaniem. Spodziewają...
Odsłon: 145
Składniki
Zalewa: Zagotować wodę z solą, octem i cukrem. Na 1 litr wody daję 1,5 łyżki soli i 2 łyżki cukru. Zalewę przygotowujemy do swojego smaku.
Ogórki dokładnie wymyć i układamy w słoje, na dno każdego słoja wrzucamy baldachy kopru, po łyżeczce gorczycy, liściu laurowym i po 6 ziaren ziela angielskiego. Po włożeniu ogórków do słojów kładziemy na wierzch koper i liść laurowy, chrzan , ząbek pokrojonego czosnku, pokrojoną wzdłuż w paski marchewkę.
Zalewamy zalewą i zakręcamy słoje. Pasteryzujemy 5 minut od momentu wrzenia wody. Po tym czasie wyjąć słoje, sprawdzić czy zakrętki są dobrze dokręcone i odstawić je do wystudzenia stawiając do góry dnem. Po ostudzeniu wynosimy słoje do piwnicy.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Lubczyk, czyli prawdziwe maggi:-)
Przetwory
Mielonka z boczku i szynki.
Przetwory
Pasztet w słoiczkach
Przetwory
Karkówka w słoiku
Lubczyk, czyli prawdziwe maggi:-)
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 459
Mielonka z boczku i szynki.
Smaczna mielonka wieprzowa o smaku tyrolskiej, idealna do kanapek.
Odsłon: 9272