Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki, korniszony, zrobione w zalewie słodko - kwaśnej. Idealne jako dodatek do dań obiadowych, kanapek lub sałatek.
Nie ma smacznych burgerów, koreczków imprezowych lub mieszanki pikli podawane...
Odsłon: 5991
Lekkie placuszki na skyrze, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub pod...
Odsłon: 371
Poznaj przepis na słynny francuski krem cukierniczy, który świetnie sprawdza...
Odsłon: 57
Przepyszne kruche ciasto z truskawkami i chrupiącą kruszonką . Ulubione , szy...
Odsłon: 151
Po prostu rozpływa się w ustach. Mięciutka bezą , truskawki, budyń i kruche...
Odsłon: 120
Lekkie placuszki na skyrze, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub pod...
Odsłon: 371
Poznaj przepis na słynny francuski krem cukierniczy, który świetnie sprawdza...
Odsłon: 57
Przepyszne kruche ciasto z truskawkami i chrupiącą kruszonką . Ulubione , szy...
Odsłon: 151
Po prostu rozpływa się w ustach. Mięciutka bezą , truskawki, budyń i kruche...
Odsłon: 120
Składniki
Zalewa: Zagotować wodę z solą, octem i cukrem. Na 1 litr wody daję 1,5 łyżki soli i 2 łyżki cukru. Zalewę przygotowujemy do swojego smaku.
Ogórki dokładnie wymyć i układamy w słoje, na dno każdego słoja wrzucamy baldachy kopru, po łyżeczce gorczycy, liściu laurowym i po 6 ziaren ziela angielskiego. Po włożeniu ogórków do słojów kładziemy na wierzch koper i liść laurowy, chrzan , ząbek pokrojonego czosnku, pokrojoną wzdłuż w paski marchewkę.
Zalewamy zalewą i zakręcamy słoje. Pasteryzujemy 5 minut od momentu wrzenia wody. Po tym czasie wyjąć słoje, sprawdzić czy zakrętki są dobrze dokręcone i odstawić je do wystudzenia stawiając do góry dnem. Po ostudzeniu wynosimy słoje do piwnicy.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Dżem z rabarbaru
Przetwory
Przepis na ogórki kiszone z 1895 roku
Przetwory
Syrop z kwiatów hyćki-czarnego bzu
Przetwory
Kapusta małosolna
Dżem z rabarbaru
Jeśli do tej pory w twojej spiżarni nie pojawiał się dżem z rabarbaru, to naj...
Odsłon: 1420
Przepis na ogórki kiszone z 1895 roku
Ogórki kiszone to specjał znany w kuchni polskiej od stuleci. Nic dziwnego, ż...
Odsłon: 5570