Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki, korniszony, zrobione w zalewie słodko - kwaśnej. Idealne jako dodatek do dań obiadowych, kanapek lub sałatek.
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 77845
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 319
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1185
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2800
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 77845
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 319
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1185
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2800
Składniki
Zalewa: Zagotować wodę z solą, octem i cukrem. Na 1 litr wody daję 1,5 łyżki soli i 2 łyżki cukru. Zalewę przygotowujemy do swojego smaku.
Ogórki dokładnie wymyć i układamy w słoje, na dno każdego słoja wrzucamy baldachy kopru, po łyżeczce gorczycy, liściu laurowym i po 6 ziaren ziela angielskiego. Po włożeniu ogórków do słojów kładziemy na wierzch koper i liść laurowy, chrzan , ząbek pokrojonego czosnku, pokrojoną wzdłuż w paski marchewkę.
Zalewamy zalewą i zakręcamy słoje. Pasteryzujemy 5 minut od momentu wrzenia wody. Po tym czasie wyjąć słoje, sprawdzić czy zakrętki są dobrze dokręcone i odstawić je do wystudzenia stawiając do góry dnem. Po ostudzeniu wynosimy słoje do piwnicy.