Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki kiszone są z pewnością zdrowsze niż korniszony ale uważam, że w każdej spiżarni powinno znaleźć się i kilka słoiczków i tych, z dodatkiem ostrej papryki.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1579
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 928
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1579
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 928
Składniki
Ogórki umyć pod bieżącą wodą. przełożyć do miski i zalać zimną wodą tak, by przykryła ogórki. Odstawić na 2 godziny.
Składniki zalewy zagotować i ostudzić.
Do wyparzonych słoiczków włożyć pokrojoną w plastry marchewkę, czosnek, cebulę, gorczycę, koper i po 2 ostre papryczki. Napełniać ciasno ogórkami. Zalać zimną zalewą i pasteryzować 10 minut.