Do góry

Przetwory Przepis na:

Krokodylki - ogórki z chili

Krokodylki - ogórki z chili

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3996

Dodano:

Odsłon: 13073

Akcja Przetwory 2014 w naszym domu trwa;) Dużo robimy rzeczy juz nam znanychi dużo takich , które robimy pierwszy raz. Tak jest z dzisiejszym przepisem. Są to ogórki w maraynacie z chili i czosnkiem...ostreee:)

Składniki

  • 3 kg ogórków
  • 7 łyżek soli
  • 2 główki czosnku
  • Zalewa; 1 i 1/2 szklanki octu
  • 75 dkg cukru
  • 3 łyżeczki sproszkowanego chili
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Krokodylki - ogórki z chili

Przygotowanie

  1. Ogórki myjemy i kroimy w słupki. Zasypujemy solą i zostawiamy na 6 godzin. Po tym czasie odlewamy z ogórków wodę. Ząbki czosnki kroimy na plasterki. Dokładamy do ogórków. Olej wlewamy do ogórków, dodajemy z chili. Troszeczku rozgrzewamy i polewamy ogórki. Nastepnie do tego samego rondellka wlewamy ocet i dosypujemy cukier. Zagotowujemy. Wlewamy do ogórków i zostawiamy na 15 godzin czasem mieszając. Wkładamy do słoików i pasteryzujemy 5 minut ood czasu zawrzenia wody. Po tym czasie jeszcze zostawiamy w garnku okołon 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń