Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Akcja Przetwory 2014 w naszym domu trwa;) Dużo robimy rzeczy juz nam znanychi dużo takich , które robimy pierwszy raz. Tak jest z dzisiejszym przepisem. Są to ogórki w maraynacie z chili i czosnkiem...ostreee:)
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67623
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1878
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67623
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1878
Składniki
Ogórki myjemy i kroimy w słupki. Zasypujemy solą i zostawiamy na 6 godzin. Po tym czasie odlewamy z ogórków wodę. Ząbki czosnki kroimy na plasterki. Dokładamy do ogórków. Olej wlewamy do ogórków, dodajemy z chili. Troszeczku rozgrzewamy i polewamy ogórki. Nastepnie do tego samego rondellka wlewamy ocet i dosypujemy cukier. Zagotowujemy. Wlewamy do ogórków i zostawiamy na 15 godzin czasem mieszając. Wkładamy do słoików i pasteryzujemy 5 minut ood czasu zawrzenia wody. Po tym czasie jeszcze zostawiamy w garnku okołon 15 minut.