Do góry

Przetwory Przepis na:

Kukurydza w zalewie słodko-kwaśnej na zimę

Kukurydza w zalewie słodko-kwaśnej na zimę

Autor:

Przepisów i artykułów: 2421 Ocena: 15937

Dodano:

Odsłon: 2954

Super zapas na zimę.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kolby kukurydzy oczyścić, pokroić w grube plastry i gotować przez 15 minut. Ocet zagotować z wodą, solą i cukrem. Cebulę obrać i pokroić w grube plasterki. Do wyparzonych słoików wsypać przyprawy, ułożyć cebulę, odsączoną kukurydzę i zalać gorącą zalewą. Szczelnie zakręcić i pasteryzować przez 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń