Do góry

Przetwory Przepis na:

Leczo w słoikach.

Leczo w słoikach.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1035 Ocena: 21538

Dodano:

Odsłon: 597

W zimie otwieramy słoik ,osobno podsmażamy wędlinę z cebulką lub mięso i obiad gotowy w 10min. Serdecznie polecam:)

Składniki

  • cukinia około 2kg
  • 1 kg surowe ogórki
  • 1 kg malinowe pomidory
  • 1kg papryki czerwonej lub mieszanej
  • 1 papryczka chili
  • Sól morska
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Leczo w słoikach.

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę,wrzucić do dużego garnka,wlać szklankę wody i dusić do miękkości ,około 10min.
    Posolić do swojego smaku,potem i tak będzie się doprawiało kiedy doda się wędliny.
    Warzywa nakładać do litrowych słoików,wytrzeć pod zakrętkę,zakręcić i pasteryzować 20min.od momentu zagotowania wody.
    Gorące słoiki obrócić do góry dnem i zostawić do wystygnięcia

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń