Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawa do leczo z cukinii na zimę i nie tylko. Wystarczy podsmażyć kiełbaskę z cebulką , dodać zawartość słoika i cieszyć się smakiem nawet zimą.
Tradycyjny makowiec w prostej i szybkiej odsłonie! Świąteczny wypiek, z które...
Odsłon: 43
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 2305
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 717
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2130
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 8073
Tradycyjny makowiec w prostej i szybkiej odsłonie! Świąteczny wypiek, z które...
Odsłon: 43
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 2305
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 717
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2130
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 8073
Składniki
Cukinie myję, obieram ze skórki i kroję w kostkę. Z papryki wycinam nasiona i kroję w drobną kostkę. Pomidory myję , parzę i zdejmuję skórkę. Kroję w kostkę.
W garnku rozgrzewam olej , podsmażam paprykę z cukinią ok. 5 minut. Solę i pieprzę. Następnie dodaję pomidory i wszystko razem duszę na wolnym ogniu 20 minut. Od czasu do czasu mieszam.
Gorącym leczo napełniam wyparzone słoiki i dobrze zakręcam. Układam w garnku na ściereczce , zalewam wodą do 3/4 słoika i gotuję na małym ogniu 15 minut. Pozostawiam do ostudzenia.