Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawa do leczo z cukinii na zimę i nie tylko. Wystarczy podsmażyć kiełbaskę z cebulką , dodać zawartość słoika i cieszyć się smakiem nawet zimą.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 55
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 29
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 57
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 329
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2551
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 55
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 29
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 57
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 329
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2551
Składniki
Cukinie myję, obieram ze skórki i kroję w kostkę. Z papryki wycinam nasiona i kroję w drobną kostkę. Pomidory myję , parzę i zdejmuję skórkę. Kroję w kostkę.
W garnku rozgrzewam olej , podsmażam paprykę z cukinią ok. 5 minut. Solę i pieprzę. Następnie dodaję pomidory i wszystko razem duszę na wolnym ogniu 20 minut. Od czasu do czasu mieszam.
Gorącym leczo napełniam wyparzone słoiki i dobrze zakręcam. Układam w garnku na ściereczce , zalewam wodą do 3/4 słoika i gotuję na małym ogniu 15 minut. Pozostawiam do ostudzenia.