Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawa do leczo z cukinii na zimę i nie tylko. Wystarczy podsmażyć kiełbaskę z cebulką , dodać zawartość słoika i cieszyć się smakiem nawet zimą.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424897
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10679
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336956
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424897
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10679
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336956
Składniki
Cukinie myję, obieram ze skórki i kroję w kostkę. Z papryki wycinam nasiona i kroję w drobną kostkę. Pomidory myję , parzę i zdejmuję skórkę. Kroję w kostkę.
W garnku rozgrzewam olej , podsmażam paprykę z cukinią ok. 5 minut. Solę i pieprzę. Następnie dodaję pomidory i wszystko razem duszę na wolnym ogniu 20 minut. Od czasu do czasu mieszam.
Gorącym leczo napełniam wyparzone słoiki i dobrze zakręcam. Układam w garnku na ściereczce , zalewam wodą do 3/4 słoika i gotuję na małym ogniu 15 minut. Pozostawiam do ostudzenia.