Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawa do leczo z cukinii na zimę i nie tylko. Wystarczy podsmażyć kiełbaskę z cebulką , dodać zawartość słoika i cieszyć się smakiem nawet zimą.
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 709
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 134
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 295
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 395
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1149
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 709
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 134
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 295
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 395
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1149
Składniki
Cukinie myję, obieram ze skórki i kroję w kostkę. Z papryki wycinam nasiona i kroję w drobną kostkę. Pomidory myję , parzę i zdejmuję skórkę. Kroję w kostkę.
W garnku rozgrzewam olej , podsmażam paprykę z cukinią ok. 5 minut. Solę i pieprzę. Następnie dodaję pomidory i wszystko razem duszę na wolnym ogniu 20 minut. Od czasu do czasu mieszam.
Gorącym leczo napełniam wyparzone słoiki i dobrze zakręcam. Układam w garnku na ściereczce , zalewam wodą do 3/4 słoika i gotuję na małym ogniu 15 minut. Pozostawiam do ostudzenia.