Do góry

Przetwory Przepis na:

Leczo z cukinią w słoikach.

Leczo z cukinią w słoikach.

Autor:

Przepisów i artykułów: 271 Ocena: 1377

Dodano:

Odsłon: 12748

Podstawa do leczo z cukinii na zimę i nie tylko. Wystarczy podsmażyć kiełbaskę z cebulką , dodać zawartość słoika i cieszyć się smakiem nawet zimą.

Składniki

  • cukinie 3 szt. duże
  • papryka czerwona 4 szt.
  • pomidory malinowe 6 szt.
  • sól, pieprz
  • olej do podsmażenia 2 lyżki
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Leczo z cukinią w słoikach.

Przygotowanie

  1. Cukinie myję, obieram ze skórki i kroję w kostkę. Z papryki wycinam nasiona i kroję w drobną kostkę. Pomidory myję , parzę i zdejmuję skórkę. Kroję w kostkę.

  2. W garnku rozgrzewam olej , podsmażam paprykę z cukinią ok. 5 minut. Solę i pieprzę. Następnie dodaję pomidory i wszystko razem duszę na wolnym ogniu 20 minut. Od czasu do czasu mieszam.

  3. Gorącym leczo napełniam wyparzone słoiki i dobrze zakręcam. Układam w garnku na ściereczce , zalewam wodą do 3/4 słoika i gotuję na małym ogniu 15 minut. Pozostawiam do ostudzenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zazula1 13 września Dwa lata temu zrobiłam leczo z kiełbasą do słoików...wszystko zrobiłam tak jak w Twoim przepisie i wszystkie słoiki pomimo,że były dobrze zamknięte skwaśniały.Ktoś powiedział mi,żeby nie robić z kiełbasą bo kwaśnieje !Od tej pory przyrządzam bez kiełbasy,tylko same warzywa i wszystko jest OK. Odpowiedzi: 1 ▼

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń