Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mączka rydzowa to świetny dodatek do zup i sosów. Jest wyjątkowo aromatyczna i nawet odrobina dodana do potrawy nadaje jej wyjątkowy charakter.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40708
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1092
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 266
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3439
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40708
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1092
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 266
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3439
Składniki
Grzyby dokładnie oczyszczamy. Nie powinno się ich myć i moczyć, a jedynie przetrzeć ściereczką. Kroimy je w plasterki i suszymy. Grzyby można suszyć w piekarniku lub w suszarkach. Czas suszenia zależy od wielkości kawałków i tego jak są wilgotne. U mnie, na suszarce, suszyły się 24 godziny.
Grzyby po wysuszeniu przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Można je także zmielić np. blenderem. Mączkę przechowujemy w zakręconym słoiku.