Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mączka rydzowa to świetny dodatek do zup i sosów. Jest wyjątkowo aromatyczna i nawet odrobina dodana do potrawy nadaje jej wyjątkowy charakter.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 602
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1256
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4921
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 602
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1256
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4921
Składniki
Grzyby dokładnie oczyszczamy. Nie powinno się ich myć i moczyć, a jedynie przetrzeć ściereczką. Kroimy je w plasterki i suszymy. Grzyby można suszyć w piekarniku lub w suszarkach. Czas suszenia zależy od wielkości kawałków i tego jak są wilgotne. U mnie, na suszarce, suszyły się 24 godziny.
Grzyby po wysuszeniu przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Można je także zmielić np. blenderem. Mączkę przechowujemy w zakręconym słoiku.