Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego do bułeczki na zimowe śniadanko niż łyżeczka tej słodkiej malinowo-brzoskwiniowej słodyczy,mniam! Poza sezonem można użyć mrożonych malin.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 68
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 157
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1227
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 492
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 68
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 157
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1227
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 492
Składniki
Maliny przebrać opłukać na sicie wrzucić do rondla z grubym snem,brzoskwinie obrać ze skórki,pokroić w kostkę,z laski wanilii wydrążyć nasionka dodać do malin razem z laską,wlać sok z cytryny, gotować na wolniutkim ogniu 15 minut aż brzoskwinie zaczną się rozpadać,co chwila mieszając,wyjąć laski wanilii,wsypać cukier żelujący,gotować 5 minut.
Rozlać do wyparzonych czystych słoiczków zakręcić,otulić w gruby koc.Zostawić do całkowitego wystygnięcia.