Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego do bułeczki na zimowe śniadanko niż łyżeczka tej słodkiej malinowo-brzoskwiniowej słodyczy,mniam! Poza sezonem można użyć mrożonych malin.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1333
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 247
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1333
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 247
Składniki
Maliny przebrać opłukać na sicie wrzucić do rondla z grubym snem,brzoskwinie obrać ze skórki,pokroić w kostkę,z laski wanilii wydrążyć nasionka dodać do malin razem z laską,wlać sok z cytryny, gotować na wolniutkim ogniu 15 minut aż brzoskwinie zaczną się rozpadać,co chwila mieszając,wyjąć laski wanilii,wsypać cukier żelujący,gotować 5 minut.
Rozlać do wyparzonych czystych słoiczków zakręcić,otulić w gruby koc.Zostawić do całkowitego wystygnięcia.